NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η DEMO ABEE παρουσίασε πολυδιάστατο επενδυτικό πλάνο αξίας 356 εκατ.

Η DEMO ABEE παρουσίασε πολυδιάστατο επενδυτικό πλάνο αξίας  356 εκατ.

Παρουσιάστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της βιομηχανίας φαρμάκων DEMO, ​Δημήτρη Δέμο, το πολυδιάστατο πακέτο επενδύσεων στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας για τη χρονική περίοδο 2021-2027, αξίας 356 εκατ. ευρώ.

Σε μία εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – ΙΣΝ, ο κ. Δέμος παρουσίασε τις επενδύσεις της εταιρείας, που ήδη έχουν ξεκινήσει να παίρνουν σάρκα και οστά, στους τομείς της παραγωγής πρώτων υλών, της επέκτασης της παραγωγής τελικών σκευασμάτων, της έρευνας και της βιοτεχνολογίας.

Ο κ. Δέμος στην εισαγωγή της ομιλίας του έκανε μία ανασκόπηση από το 2011 – 2019, την περίοδο των μνημονίων, έως και την πανδημία του 2020. Επισήμανε πως «η DEMO σε αυτή τη δύσκολη δεκαετία, βασισμένη στο τρίπτυχο επενδύσεις – εξωστρέφεια – παραγωγή κατάφερε και αντιστάθηκε στην κρίση, 4πλασσιαζοντας την παραγωγική της δυνατότητα και αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της, κυρίως λόγω της εξαγωγικής της δυνατότητας. Τα 2020 όμως μια νέα κρίση και αυτή τη φορά παγκόσμια, η πανδημία του COVID, ήρθε να προστεθεί στο δύσκολο επενδυτικό τοπίο στον κλάδο. Η DEMO με τις ισχυρές παραγωγικές της δυνατότητες, πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια αυτή. Κάλυψε όχι μόνο τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, αλλά και τις επείγουσες ανάγκες άλλων συστημάτων υγείας, όπως της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας ακόμη και της Βραζιλίας και της Βολιβίας. Όλη αυτή η εμπειρία της πανδημίας οδήγησε στην αναθεώρηση της στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σήμερα προσπαθεί να επαναφέρει την παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη, έτσι ώστε οι χώρες-μέλη να μην εξαρτώνται από τις εισαγωγές από τρίτες χώρες και να μην υποφέρουν ξανά από σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά.»

Σε αυτό το σημείο παρουσιάστηκε το πλάνο επενδύσεων της DEMO στην Αρκαδία με 3 μονάδες για παραγωγή Α΄ υλών και 4 μονάδες για παραγωγή τελικών σκευασμάτων για νοσοκομεία. Επιπλέον σε ότι αφορά τους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία ήδη στην τρέχουσα χρονιά δημιούργησε νέα σύγχρονα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη. Τα νέα εργαστήρια έκτασης 2.500 τετραγωνικών μέτρων και εργονομικού σχεδιασμού, στεγάζονται στο υπάρχον κτίριο της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα και στην πλήρη εξέλιξή τους θα απασχολήσουν πάνω από 100 άτομα από διάφορους επιστημονικούς κλάδους. H έναρξη της νέας R&D μονάδας θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και την ενίσχυση της δυναμικής της εταιρίας τόσο στο χώρο των ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων όσο και στον χώρο των φαρμακευτικών πρώτων υλών. Με τις επενδύσεις αυτές, σε Τρίπολη και Β. Ελλάδα, η DEMO προχωρά στην παραγωγή 125 νέων νοσοκομειακών φαρμάκων, ενώ θα είναι σε θέση να καλύψει το 20% των αναγκών ολόκληρης της Ευρώπης. Επιπλέον, αυξάνει τις άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Στην συνέχεια έγινε αναφορά στις νέες τεχνολογίες και στα βιοομοειδή προϊόντα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δέμος «η χώρα μας υπολείπεται σημαντικά της υπόλοιπης Ευρώπης. Ειδικά, η όποια δραστηριότητα αναφορικά με την άμεση βιομηχανική ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών φαρμακευτικών θεραπευτικών προϊόντων είναι ουσιαστικά μηδενική. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα στερείται σε πολύ μεγάλο βαθμό τα πολλαπλά οφέλη που θα μπορούσε να συνεισφέρει ο τομέας της βιοτεχνολογίας στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας».

Η DEMO ΑΕ, προχωράει σε μια σημαντικού μεγέθους επένδυση με στόχο να δημιουργήσει μια πρότυπη μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η επένδυση θα γίνει στον Αγ. Στέφανο Αττικής και θα λαμβάνει υπόψη της και έναν άλλο σημαντικό τομέα, αυτόν της εκπαίδευσης και την απασχόλησης.

«Το γεγονός ότι η χώρα μας έμεινε πίσω από τις εξελίξεις της Βιοτεχνολογίας, την ώρα που σε άλλες χώρες έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά, δημιούργησε και ένα έλλειμμα τεχνογνωσίας αλλά και τη φυγή στο εξωτερικό όσων επιστημόνων ήθελαν να ασχοληθούν και να εργαστούν στον τομέα αυτό. Η DEMO, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός ενεσίμων της χώρας, ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σε σκευάσματα owned branded έχει μια ιστορική ευθύνη απέναντι στη χώρα και στον κλάδο. Ως pioneer του κλάδου των ενεσίμων θα ιδρύσει την μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων παράλληλα με μία Βιοακαδημία όπου θα εκπαιδεύει επιστήμονες για να παραμείνουν στον τόπο τους και να προσφέρουν. Η επένδυση της DEMO θα βάλει τη χώρα μας στην «κλειστή λίγκα» των 15 χωρών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό παγκόσμια και θα συνεισφέρει στην απασχόληση στελεχών υψηλής μόρφωσης, που μέχρι στιγμής απασχολούνται στον ακαδημαϊκό χώρο ή σε εταιρείες εξωτερικού.», δήλωσε ο κ. Δέμος.

Τις επενδύσεις χαιρέτισαν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, και εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος. Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Πρόεδρο και Ιδρυτή της DEMO κ. Σταύρο Δέμο να απευθύνει χαιρετισμό και τις αναπληρώτριες διευθύνουσες συμβούλους κ.κ Στέλλα Δέμου και Ιωάννα Δέμου να παρουσιάζουν στοιχεία για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και τις νέες τεχνολογίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr