NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας δεσμεύονται για τις μηδενικές εκπομπές

Κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας δεσμεύονται για τις μηδενικές εκπομπές

Η Ford Motor Company, η Mercedes-Benz, η Jaguar Land Rover, η General Motors και η Volvo Cars βρίσκονται μεταξύ των 11 αυτοκινητοβιομηχανιών που δεσμεύτηκαν, στη σύνοδο κορυφής COP26, να διαθέτουν μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών σε «κορυφαίες αγορές» έως το 2035 ή νωρίτερα.

Άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων που υπέγραψαν τη δήλωση για την επιτάχυνση της μετάβασης σε αυτοκίνητα και φορτηγά με 100% μηδενικές εκπομπές είναι οι BYD Auto, Avera Electric Vehicles, Etrio Automobiles Pvt Ltd, Gayam Motor Works, MOBI και Quantum Motors.

Ωστόσο, εταιρείες όπως η BMW, η Toyota, η Volkswagen, η Honda, η Nissan, η Hyundai και η Stellantis δεν έχουν υπογράψει τη συγκεκριμένη δέσμευση.

Η δέσμευση κάλεσε τις κυβερνήσεις να εργαστούν ώστε όλες οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και φορτηγών να είναι μηδενικών εκπομπών έως το 2040 ή νωρίτερα ή το αργότερο έως το 2035 σε κορυφαίες αγορές.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, που έχουν υπογράψει τη δήλωση COP26, θα εργαστούν για να φτάσουν σε πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και φορτηγών με μηδενικές εκπομπές 100%, σε κορυφαίες αγορές, έως το 2035 ή νωρίτερα, υποστηριζόμενες από μια στρατηγική που συνάδει με την επίτευξη αυτής της φιλοδοξίας.

Η δήλωση COP26, ωστόσο, δεν προσδιορίζει τις αγορές που αποτελούν «κορυφαίες».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr