NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Μετά την GE, η Toshiba σχεδιάζει να διαχωριστεί σε τρεις εταιρείες

Μετά την GE, η Toshiba σχεδιάζει να διαχωριστεί σε τρεις εταιρείες

Ο ιαπωνικός όμιλος Toshiba παρουσίασε τα σχέδια του για διάσπαση σε τρεις ανεξάρτητες εταιρείες, με την απόσχιση δύο βασικών επιχειρήσεων - της ενέργειας και των υποδομών, καθώς και τις δραστηριότητες συσκευών και αποθήκευσης.

Μετά την απόσχιση των δύο εταιρειών, η Toshiba θα συνεχίσει να κατέχει το μερίδιο 40,6% της Kioxia, καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Το σχέδιο -που προέκυψε από μια πεντάμηνη στρατηγική αναθεώρηση που πραγματοποιήθηκε μετά από ένα εξαιρετικά επιζήμιο σκάνδαλο εταιρικής διακυβέρνησης- στοχεύει εν μέρει στο να ενθαρρύνει τους ακτιβιστές μετόχους να αποχωρήσουν, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος που επικαλούνται τα διεθνή μέσα.

«Η απόφαση επιτρέπει σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα να αυξήσει σημαντικά την εστίασή της και να διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Η ανακοίνωση της Toshiba έρχεται λίγες μέρες αφότου η General Electric αποκάλυψε σχέδια για διάσπαση σε τρεις εταιρείες - σηματοδοτώντας επίσης το τέλος ενός άλλου πρωτοποριακού ομίλου με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr