NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αυξημένο το κόστος από φυσικές καταστροφές στα 107 δισ. το δ’ τρίμηνο

Αυξημένο το κόστος από φυσικές καταστροφές στα 107 δισ. το δ’ τρίμηνο

Αυξημένες 13% το μέσου όρου στα 107 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμάται να φτάσουν οι ασφαλισμένες ζημιές έναντι φυσικών καταστροφών το 4ο τρίμηνο του 2021 σύμφωνα με την ΑΟΝ.

Στο συνολικό ποσό των 107 δισεκατομμυρίων ασφαλισμένων ζημιών περιλαμβάνονται τόσο οι πρωτασφαλιστές όσο και οι αντασφαλιστές, καθώς και τα κρατικά σχήματα.

Οι ζημιές αξίας 107 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναφέρει η ΑON ξεπερνούν κατά 13% το μέσο όρο δεκαετίας που οι ζημιές είχαν φτάσει τα 95 δισεκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του 4ου τριμήνου καταγράφηκαν περί 15 δισεκατομμύρια ασφαλισμένες ζημιές. Εννέα από τις 15 συνέβησαν στις ΗΠΑ, οι υπόλοιπες τρεις στην Ευρώπη, οι δύο στην περιοχή της Ασίας και Ειρηνικού και μία στην Αμερική.

Οι κύριοι λόγοι που συντελούν στην αύξηση του κόστους ζημιών

Σύμφωνα με την ΑΟΝ οι παράγοντες που συντελούν στην αύξηση του κόστους φυσικών καταστροφών είναι η γεωγραφική περιοχή, η σφοδρότητα των καταστροφών, η διάρκεια χρόνου του συμβάντος και ο τύπος κατασκευής των κτιρίων.

Η κλιματική αλλαγή εξηγεί η ΑΟΝ επιδρά στο τρόπο που εξελίσσονται τα συμβάντα των φυσικών καταστροφών. Αυτό σημαίνει ότι οι τυφώνες γίνονται πιο έντονοι, τα κλιματικά φαινόμενα δημιουργούν φαινόμενα εκροών υγρασίας, βροχοπτώσεων, πυρκαγιών, παρατεταμένης ξηρασίας.

aon_katastrofes.jpg?mtime=20211112173456#asset:309525


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr