NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ριμπάουντ αφερεγγυοτήτων, πέντε λόγοι από την Euler Hermes

Ριμπάουντ αφερεγγυοτήτων, πέντε λόγοι από την Euler Hermes

Μέγα «ριμπάουντ» ετοιμάζονται να κάνουν οι αφερεγγυότητες και οι πτωχεύσεις το 2022 μετά από ύφεση δύο ετών. Ο Παγκόσμιος Δείκτης Αφερεγγυοτήτων της Euler Hermes προβλέπει αύξηση των αφερεγγυοτήτων 15% το 2022 μετά από πτώση 6% και 12% το 2020 και 2021 αντίστοιχα.

H Δυτική Ευρώπη θα παρουσιάσει μεικτές τάσεις: Ισπανία και Ιταλία είναι πιθανό να δουν μεγάλη αύξηση των πτωχεύσεων το 2022. 5.110 και 10.500 πτωχεύσεις αντίστοιχα λόγω της μεγάλης έκθεσης τους σε τομείς ευαίσθητους στην πανδημία. Αντίθετα η Γαλλία (37.000), η Γερμανία (16.300), το Βέλγιο (8.150) και η Ολλανδία (2.400) θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να επιστρέψουν στα προ κρίσης επίπεδα λόγω των μεγάλων πακέτων οικονομικής στήριξης.

Στις ΗΠΑ είναι πιθανό να υπάρξουν ελάχιστες πτωχεύσεις επιχειρήσεων το 2021 και 2022 κυρίως λόγω των μεγάλων πακέτων στήριξης, καθώς και της επέκτασης των μέτρων στήριξης και ανάκαμψης της οικονομίας. Η Ασία θα καταγράψει λιγότερες αφερεγγυότητες το 2022 σε σύγκριση με το 2019 χάριν της ταχύτερης εξόδου της από την πανδημία και της οικονομικής ανάκαμψης.

Πέντε λόγοι εξηγούν την αύξηση του ρυθμού των αφερεγγυοτήτων

Η παγκόσμια δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης η οποία θα καθοριστεί από τον ρυθμό άρσης των μέτρων κρατικής στήριξης θα επηρεάσει τον ρυθμό εξομάλυνσης των πτωχεύσεων και αφερεγγυοτήτων των επιχειρήσεων.

  • Οι περισσότερες αναπτυγμένες οικονομίες θα δουν αύξηση του ΑΕΠ πάνω από 1,7% ποσοστό που απαιτείται για την σταθεροποίησης του δείκτης των πτωχεύσεων μεταξύ 2021 και 2022.
  • Ο ρυθμός απόσυρσης των κρατικών μέτρων στήριξης επίσης θα επηρεάσει την ρευστότητα των επιχειρήσεων.
  • Πολλές επιχειρήσεις ζόμπι που κρατήθηκαν στην ζωή λόγω των μέτρων στήριξης θα εξακολουθούν να διατρέχουν υψηλό κίνδυνο χρεοκοπίας καθώς έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με επί πλέον χρέος.
  • Η επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών των εταιρειών προσθέτει προβλήματα στην βιωσιμότητα τους χρέους.
  • Η αύξηση του αριθμούς των επιχειρήσεων αυξάνει και τις πιθανές αφερεγγυότητες. Ιδιαίτερα των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την κάλυψη των αναγκών του προκύπτουν από την πανδημία όπως παράδοση προϊόντων κατ’ οίκον, αποθηκεύσεις κ.τ.λ.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr