NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων γιορτάζουν οι Science Reactors

Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων γιορτάζουν οι Science Reactors

​Οι Science Reactors, συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων_21 με τη δυναμική και ανανεωμένη παράσταση τους Stand up Science Re- think. Αφορμή στάθηκε ένα αντίστοιχο Stand up, που παρουσίασαν στο Athens Science Festival 19 με θέμα: RE-think (re-use, re-duce, re-cycle) και το οποίο, τότε, ενθουσίασε το κοινό.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, το Stand up θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα της βραδιάς ενώ παράλληλα θα πλαισιωθεί από άλλες δράσεις με κοινό στόχο να προβληματίσουν και ευαισθητοποιήσουν το κοινό στο θέμα της μείωσης των αποβλήτων, της κυκλικής οικονομίας και στη μετάβαση προς βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί και προβληθεί, πολύπλευρα, το σοβαρό αυτό περιβαλλοντικό θέμα και έχουν προσκληθεί φορείς που δραστηριοποιούνται ποικιλοτρόπως, αλλά με σοβαρότητα και πάθος, στους τομείς της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν:

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία ΕΝΑΛΕΙΑ, η οποία μέσα από ένα 5΄ video θα παρουσιάσει τις εξαιρετικές δράσεις της στο αντικείμενο της περισυλλογής και επαναχρησιμοποίησης πλαστικού από τη θάλασσα. Στόχος της: να κάνει το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο με την αντιμετώπιση τόσο της υπεραλίευσης όσο και της πλαστικής ρύπανσης. Ο 26χρονος ιδρυτής της Λευτέρης Αραπάκης είναι ανάμεσα στους επτά «Νέους Πρωταθλητές της Γης» (Young Champions of the Earth) που βραβεύει ετησίως ο ΟΗΕ για τις καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις τους.

Teamfortheworld: Άστα να ζήσουν ξανά

Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην επαναχρησιμοποίηση υλικών τα οποία δεν ανακυκλώνονται, όπως οι διαφημιστικοί μουσαμάδες, σαμπρέλες μοτοσυκλετών κ.ά. και τη

μετατροπή τους σε καλαίσθητα μοναδικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως τσάντες, σακίδια, θήκες για γυαλιά, καλύμματα βιβλίων, γλάστρες, θήκες για λάπτοπ κ.λπ.

Όλα φτιάχνονται στο χέρι από πρόσφυγες οι οποίοι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και κοινωνική ένταξη. Είναι μια βέλτιστη πρακτική κυκλικής οικονομίας με κοινωνικό πρόσημο.

Athensfashionclub: Ενδύματα βιώσιμης μόδας και κυκλικής οικονομίας

Η Διευθύντρια της Σχολής Μαρία Βυτινίδου μέσα από μία 10΄ ομιλία της θα παρουσιάσει το Project <<Βιώσιμη Μόδα και Κυκλική Οικονομία>> των σπουδαστών της Σχολής της. Θα μιλήσει για την κατασκευή ενδυμάτων με τεχνικές Zero Waste, Upcycling και ανακυκλωμένα υλικά όπως το Recycled Wool & Recycled Polyester.

Στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχουν ενδεικτικά εκθέματα της δουλειάς των δύο Εταιρειών.

Tέλος την παράσταση θα κλείσουν μέλη της πολυβραβευμένης ομάδας ΥΑΔΕΣ/Yades Dance Sport Academy με μια ενδιαφέρουσα χορογραφία ειδικά σχεδιασμένη πάνω στο θέμα της βραδιάς.

Στόχος των δράσεων να περάσει το μήνυμα: Προσπαθούμε για έναν κόσμο με λιγότερα απόβλητα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο AΤΡΑΚΤΟΣ (Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος), την Παρασκευή 26 Νοεμβρί0ου, στις 20:00’, με ελεύθερη είσοδο.

Επισημαίνεται ότι, με βάση τα ισχύοντα μέτρα, κατά την είσοδο και παραμονή στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης/rapid test.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr