NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

realme GT NEO 2: Ένα νέο και τολμηρό «χτύπημα» στην ελληνική αγορά

realme GT NEO 2: Ένα νέο και τολμηρό «χτύπημα» στην ελληνική αγορά

​Η realme, ένα brand που μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο -με θετικό τρόπο- «ξαναχτυπά» στην ελληνική αγορά, με το GT NEO 2, μια συσκευή που έρχεται με χαρακτηριστικά ναυαρχίδας και προσιτή -για αυτά που προσφέρει- τιμή.

Το realme GT NEO 2 είναι εξοπλισμένο με 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου (συν το χαρακτηριστικό RAM expansion, που χρησιμοποιεί μέρος του αποθηκευτικού χώρου για να προσθέσει virtual RAM έως 5GB), βάρος που φτάνει τα 189 γραμμάρια, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 870 5G (άρα και συνδεσιμότητα 5G), realme HDR 10+ και E4 AMOLED οθόνη, SuperDart 65W φόρτιση, μπαταρία 5000 mAh, βασική AI κάμερα 64MP, selfie 16MP και Android 12. Στη συσκευασία του, εντοπίζουμε φορτιστή, καλώδιο αλλά και μια μαύρη θήκη από σιλικόνη.

Υπάρχουν, φυσικά, κάποια σημεία που ξεχωρίζουμε. Καταρχάς, διαθέτει, σύμφωνα με την ίδια τη realme, «τη μεγαλύτερη πλακέτα ψύξης ατμού από ανοξείδωτο ατσάλι στη βιομηχανία, σε τρισδιάστατη δομή ψύξης 8 επιπέδων με thermal gel διαμαντιού ως ψυκτικό υλικό, παρέχοντας μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης για "δυνατούς" παίκτες». Αυτό, φυσικά, μπορεί να μην λέει πολλά στον μέσο χρήστη. Εκείνο, όμως, που θα του πει σίγουρα κάτι, είναι πως αυτή η διαδικασία βοηθά στο να διατηρούνται χαμηλές οι θερμοκρασίες και σταθερή η απόδοση, πόσο μάλλον στο gaming.

Εν συνεχεία, το πιθανότερο είναι πως η ιδιαίτερα μεγάλη μπαταρία των 5000mAh θα αντέξει μια ολόκληρη ημέρα χρήσης της συσκευής (ανάλογα, βέβαια, και με την χρήση) ενώ μπορεί να φορτιστεί σε κάτι παραπάνω από μισή ώρα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς είναι η οθόνη των 6,62 ιντσών του smartphone. Αυτή, όχι μόνο προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, αλλά και ρυθμό αναγνώρισης αφής 600 Hz και μέγιστη φωτεινότητα στα 1300 nits. Με απλά λόγια, είναι και ιδιαίτερα φωτεινή αλλά και «γρήγορη» στο να αντιλαμβάνεται τα «touch» μας.

Πιάνοντας το GT NEO 2 στα χέρια μας, εντυπωσιαζόμαστε από την εξαιρετική του εμφάνιση. Και αυτό γιατί, η έκδοση που έφτασε σε εμάς, είναι εκείνη με την οπίσθια πλευρά που ιριδίζει εντυπωσιακά μεταξύ δύο χρωμάτων, του γαλάζιου και του πορτοκαλί, ανάλογα με την πλευρά από την οποία την βλέπουμε (αν και εκείνος που ξεχωρίζει περισσότερο είναι μάλλον ο μπλε χρωματισμός). Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα διατεθεί ακόμη στα ελληνικά καταστήματα, καθώς το GT NEO 2 θα φτάσει στην μαύρη και στην -επίσης εντυπωσιακή και ιδιαίτερα τολμηρή- πράσινη εκδοχή.

realme_gtneo2_3.jpg?mtime=20211117210332#asset:310460

Στην πράσινη έκδοση (την οποία η εταιρεία χαρακτηρίζει ως «NEO Πράσινο») βλέπουμε και το tagline «dare to leap». «Πιανόμαστε» από αυτό το «dare» και επικροτούμε την κατασκευάστρια που τολμά να παρουσιάσει τόσο ένα πράσινο κινητό, όσο και ένα σε μαύρο/πορτοκαλί. Πέρα από την αναμενόμενη (και μάλλον «βαρετή», αλλά απαραίτητη καθώς προτιμάται από αρκετό κόσμο) μαύρη version, η realme τολμά να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό, κάτι που μπορεί να «τραβήξει» καταναλωτές που ψάχνουν μια τολμηρή «εναλλακτική». «Μάθημα», αν θέλετε, και για άλλους, που αρκούνται (μόνο) στα συνηθισμένα.

Στα αριστερά του smartphone έχουμε το power button και στα δεξιά τα ρυθμιστικά του ήχου (όλα πολύ κλικάτα, κάτι που μας αρέσει), ενώ τα υπόλοιπα (η θύρα για τις SIM, για την φόρτιση και το εξωτερικό ηχείο) εντοπίζονται στο κάτω μέρος. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε πως το δαχτυλικό αποτύπωμα βρίσκεται πάνω στην οθόνη (αποδίδοντας εξαιρετικά γρήγορη αναγνώριση) και πως το ακουστικό «ντουμπλάρει» και σαν δεύτερο ηχείο. Αν κάτι δεν μας αρέσει, είναι το ότι το κινητό δεν «κάθεται» καλά πάνω στο γραφείο, λόγω του ότι η οπίσθια κάμερα προεξέχει. Αλλά μικρό το κακό.

realme_gtneo2_2.jpg?mtime=20211117210209#asset:310455

Στην software πλευρά, η συσκευή θα έρχεται εξοπλισμένη με το realme UI 3.0, που βασίζεται στο Android 12. Δεν θα κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στο software, καθώς η έκδοση που έφτασε στα χέρια μας (αποκλειστικά για το review) ήταν εξοπλισμένη με Android 11 και realme UI 2.0. Αν θα θέλαμε να σημειώσουμε κάτι από αυτά που αναφέρει η ίδια η εταιρεία, είναι πως, σύμφωνα με έρευνα της, η πλειοψηφία των χρηστών είναι ευχαριστημένοι με την ευέλικτη εμπειρία του realme UI 2.0 και πως αυτό έχει βελτιωθεί περαιτέρω στο realme UI 3.0. Συγκεκριμένα, εντοπίζεται 30% λιγότερη χρήση μνήμης, 14% αυξημένη ταχύτητα στην εκκίνηση εφαρμογών και 12% αυξημένη διάρκεια μπαταρίας.

Κλείνοντας, μπορούμε να πούμε πως το realme GT NEO 2 έρχεται να προσφέρει ένα πολύ ικανοποιητικό «πακέτο» χαρακτηριστικών, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τιμή. Για την ακρίβεια, η αρχική τιμή του είναι στα 579 ευρώ. Εντούτοις, μέχρι και τις 21 Νοεμβρίου θα υπάρχει δυνατότητα προπαραγγελίας με special offer στα 529 ευρώ. Επίσης, όπως μας ενημέρωσε η realme, αναμένονται και οι σχετικές προσφορές για την Black Friday (η οποία φέτος είναι την ερχόμενη Παρασκευή 26 Νοεμβρίου).

realme_gtneo2_4.jpg?mtime=20211117210432#asset:310461

realme_gtneo2_7.jpg?mtime=20211117210620#asset:310463


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr