NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Google - AFP καταλήγουν σε ιστορική συμφωνία για την online χρήση ειδήσεων

Google - AFP καταλήγουν σε ιστορική συμφωνία για την online χρήση ειδήσεων

​Η Google θα αρχίσει να πληρώνει το Agence France-Presse για το ειδησεογραφικό του περιεχόμενο, ως μέρος μιας ευρείας πενταετούς συνεργασίας που σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες αδειοδότησης, μετά τη θέσπιση ενός γαλλικού νόμου.

Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί παραπονιούνται εδώ και χρόνια ότι οι εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιούν θέματα τους στα αποτελέσματα αναζήτησης ή άλλες λειτουργίες, χωρίς να πληρώνουν.

Οι νέοι νόμοι στη Γαλλία και την Αυστραλία -που τροφοδοτούνται από τα λόμπι στα μέσα ενημέρωσης και την πίεση του κοινού- έχουν οδηγήσει σε μια σειρά από συμφωνίες αδειοδότησης σε όλο τον κόσμο, συνολικής αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία με την AFP ακολουθεί τη θέσπιση νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων από τη Γαλλία, που δημιουργεί «γειτονικά δικαιώματα», απαιτώντας από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να ξεκινήσουν συνομιλίες με εκδότες ειδήσεων που θέλουν πληρωμή άδειας.

Η Google αρνήθηκε να αποκαλύψει τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, αλλά επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι πενταετούς διάρκειας. Οι εταιρείες ανέφεραν σε κοινό δελτίο τύπου ότι θα συνεργαστούν επίσης σε έργα, όπως ο έλεγχος γεγονότων.

«Αυτή η συμφωνία είναι μια αναγνώριση της αξίας της πληροφορίας», δήλωσε ο Fabrice Fries, διευθύνων σύμβουλος του Agence France-Presse σε δήλωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr