NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Pfizer: Συμφωνία - ρεκόρ 5,3 δισ. για το φάρμακο κατά του κορονοϊού

Pfizer: Συμφωνία - ρεκόρ 5,3 δισ. για το φάρμακο κατά του κορονοϊού

Η Pfizer υπέγραψε συμφωνία 5,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παροχή 10 εκατομμυρίων δόσεων του αντιιικού φαρμάκου κατά του COVID-19, από φέτος.

Το από του στόματος φάρμακο θα μπορούσε να είναι ένα πολλά υποσχόμενο νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας, καθώς μπορεί να ληφθεί ως πρώιμη θεραπεία στο σπίτι, ώστε να βοηθήσει στην πρόληψη νοσηλειών και θανάτων.

Η Pfizer κατέθεσε την Τρίτη αίτηση για την έγκριση του φαρμάκου Paxlovid από τις ΗΠΑ και είπε ότι αναμένει να παρασκευάσει 180.000 δόσεις μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2022.

«Αυτή η πολλά υποσχόμενη θεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση της πορείας μας για έξοδο από αυτήν την πανδημία, προσφέροντας ένα ακόμη σωτήριο εργαλείο για άτομα που αρρωσταίνουν με COVID-19», δήλωσε ο Xavier Becerra, γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εταιρεία, νωρίτερα αυτό το μήνα, είπε ότι το φάρμακο μείωσε κατά 89% την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου για ενήλικες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο σοβαρής ασθένειας.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής υποδηλώνουν ότι το φάρμακο της Pfizer ξεπερνά το χάπι της Merck & Co, το molnupiravir, το οποίο αποδείχθηκε ότι τον περασμένο μήνα μειώνει στο μισό την πιθανότητα θανάτου ή νοσηλείας για ασθενείς με COVID-19 με υψηλό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης υπογράψει σύμβαση ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το φάρμακο της Merck.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr