NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Ισραήλ περικόπτει τη cyber λίστα εξαγωγών - Παραμένει η Ελλάδα

Το Ισραήλ περικόπτει τη cyber λίστα εξαγωγών - Παραμένει η Ελλάδα

Το Ισραήλ ενημέρωσε τη λίστα των χωρών στις οποίες επιτρέπεται η πώληση εργαλείων κυβερνοασφάλειας από τις τοπικές εταιρείες, μειώνοντας τον συνολικό αριθμό σε 37, από 102.

Η νέα λίστα περιλαμβάνει κυρίως χώρες της δυτικής Ευρώπης, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στη λίστα εντοπίζεται και η Ελλάδα.

Η ενημερωμένη λίστα δεν περιλαμβάνει χώρες όπως το Μαρόκο, το Μεξικό, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που σύμφωνα με αναφορές είναι μεταξύ εκείνων που έχουν αποκτήσει «επιθετικά» εργαλεία από την ισραηλινή NSO.

Η εμπλεκόμενη εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει με ποιες χώρες έχει συναλλαγές, αλλά δήλωσε ότι πούλησε μόνο σε χώρες που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Η νέα λίστα θα περιπλέξει σημαντικά τα πράγματα για τις ισραηλινές εταιρείες κυβερνοασφάλειας, όσον αφορά στην πώληση του σχετικού λογισμικού σε χώρες με ολοκληρωτικά καθεστώτα ή με ιστορικό παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ισραηλινός τομέας κυβερνοασφάλειας παράγει επί του παρόντος 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα, με αυτά που χαρακτηρίζονται ως «επιθετικά» να πιστεύεται ότι ευθύνεται για το 10% αυτών των πωλήσεων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr