NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Tesla αναγκάστηκε να απορρίψει ευρωπαϊκά κονδύλια 1,1 δισ. ευρώ

Η Tesla αναγκάστηκε να απορρίψει ευρωπαϊκά κονδύλια 1,1 δισ. ευρώ

​Η Tesla αναγκάστηκε να απορρίψει περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για το εργοστάσιο μπαταριών που ετοιμάζει κοντά στο Βερολίνο, μετά από καθυστερήσεις στο εμβληματικό έργο.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων είχε υποβάλει αίτηση για τα χρήματα μέσω ενός προγράμματος της ΕΕ που δημιουργήθηκε για την ανάπτυξη της βιομηχανίας μπαταριών στην ήπειρο.

Η ΕΕ απαιτεί από τις τοποθεσίες που λαμβάνουν τα κεφάλαια να αποτελούν την «πρώτη βιομηχανική ανάπτυξη» της τεχνολογίας, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μπαταρίες δεν μπορούν να κατασκευάζονται ήδη σε άλλο εργοστάσιο της Tesla.

Αλλά οι νομικές προκλήσεις για την κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο θα παράγει αρχικά αυτοκίνητα πριν κατασκευάσει μπαταρίες, καθυστέρησαν το άνοιγμά του για αρκετούς μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία, της οποίας η αποτίμηση έφτασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια νωρίτερα φέτος, είναι πιθανό να αρχίσει να παράγει τις μπαταρίες αλλού νωρίτερα.

Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Tesla δεν επιδιώκει πλέον τις επιδοτήσεις, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

«Η Tesla εξακολουθεί να εμμένει στα σχέδιά της για το εργοστάσιο μπαταριών στο Βρανδεμβούργο», όπως δήλωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «οι κρατικές επιδοτήσεις που δεν χρησιμοποιούνται από την Tesla είναι τώρα διαθέσιμες για άλλα έργα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έχει ήδη εκφράσει την απογοήτευσή του για την αργή πρόοδο του εργοστασίου και ζήτησε να εξορθολογιστεί η γερμανική γραφειοκρατία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο Twitter, ο Musk είπε την Παρασκευή: «Πάντα ήταν η άποψη της Tesla ότι όλες οι επιδοτήσεις πρέπει να καταργηθούν, αλλά αυτό πρέπει να περιλαμβάνει τις τεράστιες επιδοτήσεις για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο».

Η Tesla έχει λάβει στο παρελθόν κρατική υποστήριξη σε άλλα κατασκευαστικά έργα στον κόσμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr