NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Αντιδράσεις από την ενσωμάτωση των OneDrive και Teams στα Windows

Αντιδράσεις από την ενσωμάτωση των OneDrive και Teams στα Windows

Η Nextcloud ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει στην Microsoft την προεγκατάσταση των OneDrive και Teams στα Windows, ώστε να προσφερθεί στις ανταγωνιστικές υπηρεσίες «μια δίκαιη ευκαιρία να προσελκύσουν χρήστες υπολογιστών».

«Η Microsoft ενσωματώνει το 365 όλο και βαθύτερα στο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και λογισμικού της, συμπεριλαμβανομένων των Windows», λέει η Nextcloud σε μια σελίδα αφιερωμένη στην καταγγελία της κατά της Microsoft.

«Το OneDrive προωθείται οπουδήποτε οι χρήστες ενδιαφέρονται για την αποθήκευση αρχείων και το Teams είναι προεπιλεγμένο μέρος των Windows 11. Αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατο να υπάρχει ανταγωνισμός στις υπηρεσίες SaaS».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nextcloud, Frank Karlitschek, δήλωσε: «Αυτό μοιάζει αρκετά με αυτό που έκανε η Microsoft όταν κατέπνιξε τον ανταγωνισμό στην αγορά των προγραμμάτων περιήγησης, σταματώντας σχεδόν όλες τις καινοτομίες για πάνω από μια δεκαετία».

Η ώθηση της εταιρείας να μεσολαβήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προσελκύσει την υποστήριξη πολλών ευρωπαϊκών οργανισμών και εταιρειών, όπως των Free Software Foundation Europe, Onlyoffice, European Digital SME Alliance και άλλων.

Η Nextcloud λέει ότι έχει υποβάλει επίσημη καταγγελία στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το OneDrive στα Windows.

Ζήτησε επίσης από την εθνική αρχή ανταγωνισμού της Γερμανίας, την Bundeskartellamt, να ερευνήσει τη Microsoft και λέει ότι «συζητά μια καταγγελία στη Γαλλία με τα μέλη του συνασπισμού της».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr