NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Οικονόμου: Δεν σκεφτόμαστε lockdown ούτε μέτρα για εμβολιασμένους

Οικονόμου: Δεν σκεφτόμαστε lockdown ούτε μέτρα για εμβολιασμένους

Δεν θα πάμε σε lockdown, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν μέσα από τα μέτρα που υπάρχουν, ανέφερε στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η πολυμέτωπη προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται είπε ο κ. Οικονόμου και προσέθεσε ότι παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις εστιάζοντας στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στην εφαρμογή των μέτρων που υπάρχουν και στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα και ειδικότερα τι θα γίνει στην εστίαση όπου μεταξύ άλλων είχε υπάρξει σενάριο για πλήρη αποκλεισμό των ανεμβολίαστων κι από εξωτερικούς χώρους της εστίασης κι αν αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί λόγω της Όμικρον ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Για την παραλλαγή Όμικρον αυτή τη στιγμή όλοι εξετάζουν τα δεδομένα και τα ευρήματα που προκύπτουν με βάση την παρατήρηση της μετάλλαξης σε ολόκληρο τον κόσμο. Από εκεί και πέρα η δική μας στρατηγική εξακολουθεί να παραμένει συγκεκριμένη όπως είπα και πιο πριν.

Η χώρα δεν θα κλείσει, τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι μέτρα που υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική προς αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα που μπορεί να φέρουν περιορισμούς στους εμβολιασμένους, δεν σκεφτόμαστε μέτρα τα οποία σε καμία περίπτωση θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε αυτή τη στρατηγική που ταυτόχρονα κρατά την οικονομία, την εκπαίδευση και την κοινωνία ανοιχτή και την ίδια στιγμή κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη και φυσικά να ενισχύσουμε το ΕΣΥ».

«Ήδη μετά τα πρόσφατα μέτρα υπάρχει σημαντική αύξηση των εμβολιασμών. Τις τελευταίες 16 μέρες είχαμε αύξηση 10% στους συμπολίτες μας που επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο. Πλέον 7.135.000 πολίτες άνω των 12 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο» τόνισε σχετικά με τους εμβολιασμούς.

Πηγή: ertnews.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr