NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι πάροχοι ζητούν από Netflix & Facebook να καλύψουν το κόστος των υποδομών

Οι πάροχοι ζητούν από Netflix & Facebook να καλύψουν το κόστος των υποδομών

​Οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί θα πρέπει να αναλάβουν μέρος του κόστους ανάπτυξης των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών δικτύων λόγω του ότι τα επιβαρύνουν, όπως ανέφεραν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Deutsche Telekom, της Vodafone και 11 άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Η έκκληση των CEO, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, έρχεται καθώς ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανάγκη για τεράστιες επενδύσεις σε δίκτυα 5G, οπτικές ίνες και καλωδιακές υποδομές, για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση που υπάρχει από υπηρεσίες όπως το Netflix και το YouTube.

Οι επενδύσεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης αυξήθηκαν σε 52,5 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι, σε υψηλό έξι ετών.

«Ένα μεγάλο και αυξανόμενο μέρος της κίνησης του δικτύου δημιουργείται και δημιουργεί έσοδα από μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες, αλλά απαιτεί συνεχή, εντατική επένδυση δικτύου και σχεδιασμό από τον τομέα των τηλεπικοινωνιών», ανέφεραν οι CEOs σε κοινή δήλωση που επικαλείται το Reuters.

«Αυτό το μοντέλο – το οποίο επιτρέπει στους πολίτες της ΕΕ να απολαμβάνουν τους καρπούς του ψηφιακού μετασχηματισμού – μπορεί να είναι βιώσιμο μόνο εάν αυτές οι μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες συμβάλλουν δίκαια στο κόστος του δικτύου».

Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των Telefonica, Orange, KPN, BT Group, Telekom Austria, Vivacom, Proximus, Telenor, Altice Portugal, Telia Company και Swisscom.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr