NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

AON: Πτωχεύσεις και υψηλές αφερεγγυότητες και στην Ελλάδα

AON: Πτωχεύσεις και υψηλές αφερεγγυότητες και στην Ελλάδα

Υψηλές μεταπανδημικές αφερεγγυότητες αναμένονται στην Ελλάδα και παγκοσμίως, σύμφωνα με τις: Atradius, Coface και Εuler Hermes.

Και οι τέσσερις ασφαλιστικές πιστώσεων συμμετέχοντας στο Διεθνές Συνέδριο «Credit Solutions Conference 2021» της AON Ελλάδος κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πολλές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν ζητήματα ρευστότητας σε σημείο που μπορεί να απειληθεί η λειτουργία τους. Αλλαγές μεγάλες δεν αναμένονται το 2022 τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η αγορά αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει διαταραχές των αλυσίδων εφοδιασμού, την ενεργειακή κρίση, την απότομη αύξηση των τιμών, τις πληθωριστικές πιέσεις και την πιθανή συρρίκνωση της κατανάλωσης, ενώ, η απειλή του covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς.

Η Ελλάδα κατάφερε αναμφίβολα να ανακάμψει από την πολύ έντονη κρίση της τελευταίας δεκαετίας και υπάρχει μια θετική δυναμική για το μέλλον, ωστόσο ο δρόμος προς τα εμπρός φαίνεται μακρύς και όχι εύκολος. Ο κίνδυνος είναι ένα εγγενές μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Χωρίς προστασία ότι τα τιμολόγιά θα εξοφληθούν, οι επιχειρηματικές αποφάσεις βασίζονται μόνο στην πίστη και στην εμπειρία του παρελθόντος, κάτι που μπορεί να μην είναι ο καλύτερος λόγος για τη διασφάλιση της κερδοφορίας ή και τη συνέχεια της επιχείρησης. Μέρος εμπορικού πιστωτικού κινδύνους της αφερεγγυότητας και των πτωχεύσεων μπορούν να διαχειριστούν οι ασφαλιστικές πιστώσεων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr