NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Be Your Own Boss & Ακαδημία Επιχειρηματικότητας: Ολιστική υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Be Your Own Boss & Ακαδημία Επιχειρηματικότητας: Ολιστική υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Το Corallia, o πρώτος φορέας που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters) που υλοποιεί το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας Be Your Own Boss με την υποστήριξη του Prince’s Trust International, και η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας, της πειραματικής ανάπτυξης και της μη τυπικής εκπαίδευσης, και λειτουργεί ως τοπικό σημείο επαφής για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής Erasmus for Young Entrepreneurs υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού προώθηση των προγραμμάτων.

Τα δύο προγράμματα στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας και κινούνται σε κοινούς άξονες όσον αφορά την εκπαίδευση των επιχειρηματιών του αύριο, προσφέροντας τα εργαλεία και τη στήριξη που χρειάζονται για να προχωρήσουν στη δημιουργία, διατήρηση και ανάπτυξη μίας επιτυχημένης επιχείρησης.

Το Πρόγραμμα Be Your Own Boss προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε νέους ηλικίας 18-35 ετών. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν μία επιχειρηματική ιδέα μέσω εξιδεικευμένου εκπαιδευτικού εργαστηρίου και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν ένα 4ήμερο διαδραστικό και δωρεάν Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας, όπου μέσα από εργαστήρια εξερευνούν την πρακτική πλευρά της έναρξης και λειτουργίας μιας επιχείρησης και αποφασίζουν εάν η αυτοαπασχόληση είναι κατάλληλη για αυτούς. Μετά το 4ήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν λαμβάνουν συμβουλευτική καθοδήγηση έως και 12 μήνες προκειμένου να αναπτύξουν, σχεδιάσουν και δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και στη συνέχεια να ωριμάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Όσοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους μπορούν να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων, μία ομάδα επιχειρηματικών συμβούλων που αξιολογεί τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Τέλος, οι συμμετέχοντες που φτάνουν σε αυτό το στάδιο και ιδρύουν την επιχείρησή τους, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιχειρηματική καθοδήγηση για ακόμη 12 μήνες με σκοπό να υποστηριχθούν στα πρώτα τους βήματα. Όσοι συμμετέχοντες δε συνεχίζουν με την ανάπτυξη μίας επιχειρηματικής ιδέας, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια με στόχο την ανάπτυξη της επαγγελματικής τους καριέρας και την ένταξή τους στο χώρο εργασίας.

Το Πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής που ξεκίνησε το 2009 με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες. Η ανταλλαγή εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής (1-6 μήνες) κοντά σε έναν/μία έμπειρο/η επιχειρηματία άλλης χώρας (επιχειρηματία υποδοχής), ενώ ο/η νέος/α επιχειρηματίας χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πλέον, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία, υπάρχει και η δυνατότητα για εξ αποστάσεως συνεργασία για 1-3 μήνες. Για τη συμμετοχή δεν υπάρχει όριο ηλικίας, ενώ η δραστηριότητα των συμμετεχόντων μπορεί να υπάγεται σε οποιονδήποτε κλάδο.

Τα άτομα που ενδιαφέρονται να λάβουν την παραπάνω υποστήριξη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις ιστοσελίδες των Προγραμμάτων:

Για το Be Your Own Boss: http://www.beyourownboss.gr.

Για το Erasmus for Young Entrepreneurs: https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/page.php?cid=19, επιλέγοντας την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας (Academy of Entrepreneurship) ως τοπικό σημείο επαφής.

Δωρεάν ενημερωτικό ecourse: https://academy.akep.eu/course/erasmus-entrepreneurs.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr