NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Hotel of the Year Awards - Τι αναζητούν οι κριτές…

Hotel of the Year Awards - Τι αναζητούν οι κριτές…

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, τα Greek Hotel of the Year Awards έρχονται να αναδείξουν τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία της Ελλάδας. Δύο από τα στοιχεία στα οποία θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα οι κριτές κατά την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων είναι η ευεξία και η βιωσιμότητα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των μελών της κριτικής επιτροπής που ακολουθούν.

Ο Σταύρος Μαυρίδης, General Manager της ΣOUL TAILORΣ, επισημαίνει ότι ο ορισμός της ευεξίας είναι επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε: «Μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών τους. Ο τομέας της φιλοξενίας, που περιλαμβάνει και αυτόν της ευεξίας, έχει ήδη προσαρμοστεί και παρέχει υπηρεσίες άμεσα συνυφασμένες με τις νέες ανάγκες των πελατών μέσα από τους πυλώνες: α) αειφορία μέσω εφαρμογών για τον σεβασμό στο περιβάλλον και τους ανθρώπους, β) σύνδεση με την τοπική κουλτούρα μέσω εμπειριών και γ) θωράκιση της σωματικής και πνευματικής υγείας που οδηγεί στην ευεξία μέσω ολιστικών προγραμμάτων. Ως κριτική επιτροπή θα εστιάσουμε στην εφαρμογή των πυλώνων αυτών και τη σύνδεσή τους με το guest journey καθώς και το επίπεδο προσαρμογής του ανθρώπινου δυναμικού στις νέες συνθήκες μέσω της εκπαίδευσης.

Η Νίκη Σμυρνή, Δημιουργός του Travelgems, αναγνωρίζει το διευρυμένο ρόλο του well being στη συνολική εμπειρία του φιλοξενούμενου:

«Είναι μεγάλη μου χαρά η συμμετοχή για ακόμη μια χρονιά στα Hotel of the year Αwards. Ως ambassador του Global Wellness Institute, μπορώ να μεταφέρω ότι βἀση των διεθνὠν ερευνών που κάνουμε, το well being και ο τρόπος που αυτό αποτυπώνεται στην αρχιτεκτονική και τη συνολικότερη εμπειρία του πελάτη είναι μία από τις σημαντικότερες τάσεις. Ο ταξιδιώτης πλέον ταξιδεύει με σκοπό, δεν κάνει τυχαίες επιλογές και έχει σίγουρα έντονη την ανάγκη του ῾ανήκειν῾ στο χώρο που θα επιλέξει να επισκεφτεί».

Ο Γιώτης Αγγελίδης, Author of #FineBeing, Creator of FineBeing.gr και Prestige Brands Ambassador, υπογραμμίζει τη σημασία της βιωσιμότητας σε κάθε τομέα λειτουργίας ενός ξενοδοχείου:

«Η τάση που έχει τραβήξει την προσοχή μου, τον σεβασμό μου και την υποστήριξή μου είναι αυτή του sustainability στο σύνολό του. Ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν πρέπει να είναι ευσεβής πόθος, αλλά τρόπος ζωής. Μεγάλη βαρύτητα δίνω στη χρήση των ΑΠΕ από τις επιχειρήσεις, στην ορθή διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων, στη μείωση του food waste αλλά και στην εξοικονόμηση νερού. Χαίρομαι όταν βλέπω την αξιοποίηση κάθε πόρου στο μέγιστο δυνατό, όταν γίνεται επιλογή οργανικών πρώτων υλών και η προμήθεια των προϊόντων γίνεται από τοπικούς παραγωγούς, ενισχύοντας έτσι την οικονομία της περιοχής και ελαχιστοποιώντας το ενεργειακό αποτύπωμα που προκαλείται από κάθε τέτοια δραστηριότητα».

Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει τον Φεβρουάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία και για να δείτε τους νικητές της περσινής διοργάνωσης, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.hoteloftheyear.gr.

Τα Hotel of the Year Awards διοργανώνει το Hotel&Restaurant Daily της Boussias με χορηγούς επικοινωνίας τους: επιχειρώ, GTP, in2life, reader και Travel Daily News.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr