NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Βέλγιο θα σταματήσει την αναφορά του φύλου στις ταυτότητες

Το Βέλγιο θα σταματήσει την αναφορά του φύλου στις ταυτότητες
30_11_2021 | 17:17 30_11_2021 | 17:18
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Η αναφορά στο φύλο θα αφαιρεθεί από τις βελγικές ταυτότητες, όπως ανέφεραν την Τρίτη τα βελγικά μέσα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταστεί δυνατή η εγγραφή «μη δυαδικών» ατόμων.

Το 2019, το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε διατάξεις που κρίθηκαν αδικαιολόγητα περιοριστικές και πως εισάγουν διακρίσεις. Το Δικαστήριο έκρινε ότι η διατήρηση δυαδικών κατηγοριών, ανδρών και γυναικών, για την καταχώριση του φύλου στο πιστοποιητικό γέννησης, ήταν ελλιπής.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκόπευε να επιλύσει αυτό το ζήτημα, αλλά δεν ήταν σαφές πώς θα προχωρούσε.

Μια επιλογή ήταν να καθοριστεί ένα φύλο με το σύμβολο «Χ». Αλλά τελικά, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει την αναφορά στο φύλο, σύμφωνα με τροπολογία που υποβλήθηκε στη Βουλή της χώρας.

Οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Vincent Van Quickenborne και Εσωτερικών Υποθέσεων, Annelies Verlinden καθώς και η Υπουργός Ίσων Ευκαιριών, Sarah Schlitz, ετοίμασαν ένα νομοσχέδιο για το θέμα αυτό.

Ωστόσο, είναι περισσότερο θέμα μη εμφάνισης του φύλου, καθώς αυτό δεν θα εξαφανιστεί από το εθνικό μητρώο, όπου θα μπορεί όμως να τροποποιηθεί.

Οι Αρχές καλούνται να εξετάσουν τις τεχνικές πτυχές, ιδίως τον αντίκτυπο αυτής της κατάργησης για τα ταξίδια και τη διάθεση αυτής της ταυτότητας. «Μόλις διευκρινιστούν οι τελευταίες τεχνικές πτυχές, θέλουμε να το εφαρμόσουμε γρήγορα» διαβεβαίωσαν οι Αρχές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr