NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Νέο έτος ρεκόρ για τις ΑΠΕ - Συν 290 γιγαβάτ μέσα στην φετινή χρονιά

Νέο έτος ρεκόρ για τις ΑΠΕ - Συν 290 γιγαβάτ μέσα στην φετινή χρονιά

​Η παγκόσμια χωρητικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά 290 γιγαβάτ μέσα στην φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, με τον ίδιο να αναμένει πως το 2021 «θα θέσει ένα νέο ρεκόρ όλων των εποχών για νέες εγκαταστάσεις».

Η έκθεση του IEA για την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προβλέπει ότι η ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του πλανήτη θα εκτιναχθεί σε περισσότερα από 4.800 GW έως το 2026, μια αύξηση άνω του 60% σε σύγκριση με τα επίπεδα το 2020.

Η χωρητικότητα αναφέρεται στη μέγιστη ποσότητα ενέργειας που μπορούν να παράγουν οι εγκαταστάσεις και όχι σε αυτό που παράγεται.

Η Κίνα πρόκειται να είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της παραγωγικής ικανότητας τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον IEA, με την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ινδία να ακολουθούν.

Ο IEA είπε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται να αντιπροσωπεύουν «σχεδόν το 95% της αύξησης της παγκόσμιας ισχύος ισχύος έως το 2026».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA, Fatih Birol, είπε ότι οι προσθήκες ρεκόρ ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές το 2021 ήταν «ακόμα ένα σημάδι ότι αναδύεται μια νέα παγκόσμια ενεργειακή οικονομία».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr