NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

NASA: Εμπορικοί διαστημικοί σταθμοί στη θέση του ISS έως το 2030

NASA: Εμπορικοί διαστημικοί σταθμοί στη θέση του ISS έως το 2030
01_12_2021 | 11:49 01_12_2021 | 11:50
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

​Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με έναν ή περισσότερους εμπορικούς σταθμούς έως το 2030.

Η αρμόδια υπηρεσία της NASA συνέταξε μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τη δέσμευση του οργανισμού να αντικαταστήσει το διαστημικό εργαστήριο με εμπορικούς διαστημικούς σταθμούς.

Οι αστροναύτες έχουν ζήσει και εργαστεί στον ISS για περισσότερα από 20 χρόνια.

«Ο ISS κοστίζει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, περίπου το ένα τρίτο του ετήσιου προϋπολογισμού της NASA για επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις, και ενώ τα τρέχοντα σχέδια προβλέπουν την απόσυρση του σταθμού το 2024, μια παράταση έως το 2030 είναι πιθανή», ανέφερε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Μιλώντας για τον παροπλισμό του, η NASA δεσμεύτηκε να αντικαταστήσει τον ISS με έναν ή περισσότερους ιδιωτικούς διαστημικούς σταθμούς.

Η αποστολή Artemis, που έχει στόχο την επιστροφή ανθρώπων στη Σελήνη και τελικά την προσγείωση αστροναυτών στον Άρη, δεν θα είναι εφικτή χωρίς τις συνεχιζόμενες έρευνες και τεχνολογικές επιδείξεις για την ανθρώπινη υγεία που διεξάγονται στον ISS, αλλά και την ενδεχόμενη αντικατάστασή του.

«Εφόσον οι άνθρωποι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο διάστημα, η NASA αναμένει ότι θα χρειαστούν έρευνα και δοκιμές στο περιβάλλον μικροβαρύτητας σε χαμηλή τροχιά», αναφέρεται στην έκθεση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr