NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΟΟΣΑ: Ο πληθωρισμός είναι ο κύριος κίνδυνος για τις οικονομικές προοπτικές

ΟΟΣΑ: Ο πληθωρισμός είναι ο κύριος κίνδυνος για τις οικονομικές προοπτικές

​Ο κύριος κίνδυνος για μια κατά τα άλλα αισιόδοξη παγκόσμια οικονομική προοπτική είναι η τρέχουσα άνοδος του πληθωρισμού να αποδειχθεί μεγαλύτερη και να αυξηθεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να φτάσει στο 5,6% φέτος πριν μετριαστεί στο 4,5% το 2022 και στο 3,2% το 2023, ανέφερε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην τελευταία του ανάλυση για τις οικονομικές προοπτικές.

Αυτό άλλαξε ελάχιστα από μια προηγούμενη πρόβλεψη 5,7% για το 2021, ενώ η πρόβλεψη για το 2022 παρέμεινε αμετάβλητη. Ο ΟΟΣΑ δεν έκανε μέχρι τώρα εκτιμήσεις για το 2023.

«Ο κύριος κίνδυνος, ωστόσο, είναι ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει ανοδικά, αναγκάζοντας τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες να αυστηροποιήσουν τη νομισματική πολιτική νωρίτερα και σε μεγαλύτερο βαθμό από τον προβλεπόμενο», ανέφερε ο ΟΟΣΑ.

Υπό την προϋπόθεση ότι αυτός ο κίνδυνος δεν υλοποιηθεί, ο πληθωρισμός στον ΟΟΣΑ στο σύνολό του είναι πιθανό να πλησιάσει στην κορύφωση του σχεδόν στο 5% και σταδιακά να υποχωρήσει στο 3% περίπου έως το 2023.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr