NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Αυτή είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς

Αυτή είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς

​Το Τελ Αβίβ «κατέκτησε» τη θέση της πιο ακριβής πόλης στον κόσμο για να ζήσει κανείς, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας ανεβάζουν τις τιμές παγκοσμίως.

Η ισραηλινή πόλη βρέθηκε στην κορυφή για πρώτη φορά σε έρευνα της Economist Intelligence Unit (EIU), σκαρφαλώνοντας από την πέμπτη θέση στην οποία βρισκόταν πέρυσι και ωθώντας το Παρίσι στη δεύτερη θέση, μαζί με τη Σιγκαπούρη.

Η Δαμασκός, στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Συρία, διατήρησε τη θέση της ως η φθηνότερη στον κόσμο. Η έρευνα συγκρίνει το κόστος σε δολάρια ΗΠΑ για αγαθά και υπηρεσίες σε 173 πόλεις.

Οι μεταφορές έχουν σημειώσει τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών, με το κόστος ενός λίτρου βενζίνης να αυξάνεται κατά 21% κατά μέσο όρο στις πόλεις που μελετήθηκαν.

Η άνοδος του Τελ Αβίβ στην κορυφή της κατάταξης του World Cost of Living της EIU αντανακλά κυρίως την εκτίναξη της αξίας του νομίσματος του Ισραήλ, του σέκελ, έναντι του δολαρίου.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το Τελ Αβίβ είναι η δεύτερη πιο ακριβή πόλη για αλκοόλ και μεταφορές, πέμπτη για είδη προσωπικής φροντίδας και έκτη για αναψυχή.

Πέρυσι, το Παρίσι, η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ μοιράστηκαν την πρώτη θέση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr