NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Η ViewSonic παρουσιάζει τους νικητές των ColorPro Award 2021

Η ViewSonic παρουσιάζει τους νικητές των ColorPro Award 2021

Η ViewSonic Corp. ανακοίνωσε σήμερα τους 10 νικητές του δεύτερου, ετήσιου ColorPro Award 2021 Global Photography Contest.

Φέτος, η ViewSonic προσκάλεσε πέντε από τους πιο διακεκριμένους "παίκτες" της δημιουργικής βιομηχανίας (Capture One, Shoot The Frame, Monogram Creative Console, Getty Images και iStock) να φιλοξενήσουν από κοινού το διαγωνισμό. Το θέμα "New Adventure" προσέλκυσε περίπου 6.500 συμμετοχές από 41 διαφορετικές χώρες. Οι συμμετοχές αυτών των εξαιρετικών φωτογράφων θα παρουσιαστούν σε ειδικές εκθέσεις στο Λονδίνο και την Ταϊπέι.

“Το ColorPro Award είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός διαγωνισμός. Είναι ένα διεθνές φεστιβάλ που πυροδοτεί δημιουργικές ιδέες σε όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε σθεναρά ότι η τέχνη είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκαλύψουμε όλες τις καλαίσθητες λεπτομέρειες στο περιβάλλον μας και το ColorPro Award έχει προσφέρει μία ανοιχτή πλατφόρμα στους creators, όπου μπορούν να δείξουν το ταλέντο τους” δήλωσε ο Oscar Lin, General Manager of the Monitor Business Unit της ViewSonic. “Φέτος, το θέμα ‘New Adventure’ είχε μεγάλη απήχηση ανάμεσα στους δημιουργούς και ο αριθμός των συμμετοχών ήταν τριπλάσιος σε σχέση με πέρσι. Ελπίζουμε ότι η δύναμη αυτών των φωτογραφιών θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να χαράξουν νέους δρόμους στις ζωές τους.”

Οι τρεις πρώτοι νικητές των ColorPro Award 2021 έχουν απαθανατίσει το αληθινό πνεύμα του “New Adventure”. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η φωτογραφία "Dead Goat Polo" από το Βέλγιο, που απεικονίζει την ατρόμητη μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες ιππέων, οι οποίοι αγωνίζονται για την κατοχή ενός ταύρου 60 κιλών. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η εικόνα με τίτλο "Colors of Life" από την Μιανμάρ, η οποία αναδεικνύει τη χρωματική αντίθεση ανάμεσα στο κατακόκκινο υπόστρωμα ενός πλοίου και το έντονο μπλε του Ατλαντικού ωκεανού. Τρίτη στη σειρά κατάταξης ήρθε η φωτογραφία "Altai's Spirit" από τη Ρωσία, που αποτυπώνει την εικόνα ενός νεαρού κυνηγού, παρέα με τον πιστό του φίλο, να ξεκουράζεται στην περιοχή Αλτάι, νότια της λίμνης Τελέτσκογιε.

Μία ομάδα εννέα διακεκριμένων κριτών βαθμολόγησε τις συμμετοχές με βάση το συνδυασμό χρωμάτων, τη συνολική σύνθεση και την ακρίβεια στην απόδοση της έννοιας της περιπέτειας. Οι συμμετοχές που έφτασαν μέχρι τον τελικό, προέβαλλαν την έννοια του "New Adventure" από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Αυτές οι φωτογραφίες απαθανάτισαν το αίσθημα της γαλήνης μέσα στο χάος, το εσωτερικό φως που μας καθοδηγεί στο απόλυτο σκοτάδι και τη γενναιότητα μπροστά στο άγνωστο. Κάθε έργο τέχνης έδειξε πώς μία αποκαλυπτική εμπειρία μπορεί να αναδυθεί μέσα από την αβεβαιότητα.

Η ViewSonic θα πραγματοποιήσει εκθέσεις σε Λονδίνο και Ταϊπέι, προσκαλώντας το κοινό να δει τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν workshops και ColorPro Talks, που θα προωθήσουν την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους δημιουργούς και θα τους επιτρέψουν να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητα με ειδικούς από τον φωτογραφικό κλάδο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr