NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Γενική Συνέλευση HOTREC στη Λυών: Η ευρωπαϊκή φιλοξενία απαιτεί επείγουσα υποστήριξη

Γενική Συνέλευση HOTREC στη Λυών: Η ευρωπαϊκή φιλοξενία απαιτεί επείγουσα υποστήριξη

Στις 2-3 Δεκεμβρίου 2021, η HOTREC καλωσόρισε τις εθνικές οργανώσεις του κλάδου της φιλοξενίας και εξέχοντες ομιλητές στη Λυών για την 83η Γενική της Συνέλευση. Οι εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για τη βιωσιμότητα του τομέα και προέτρεψαν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να εντείνουν τις δράσεις υποστήριξης.

Ο ευρωπαϊκός κλάδος της φιλοξενίας εκφράζει την ανησυχία του για την αναζωπύρωση των ποσοστών μόλυνσης και τα μέτρα καραντίνας. Οι συζητήσεις της Γενικής Συνέλευσης της HOTREC επικεντρώθηκαν σε θέματα αποφυγής περαιτέρω ζημιών αλλά και προτάσεις στήριξης των επιχειρήσεων, προκειμένου να επιβιώσουν και να παραμείνουν βιώσιμες.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο κλάδος έχει επιδείξει σημαντική ανθεκτικότητα και πλήρη συμμόρφωση με τους περιορισμούς και τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για να συνεχίσει να υποδέχεται επισκέπτες. Ωστόσο, καθώς η κρίση του Covid μπαίνει στον 20ο μήνα της, οι επιχειρήσεις του κλάδου εξακολουθούν να είναι οι πρώτες και οι πιο έντονα πληγείσες.

Τα χειρότερα της κρίσης δεν είναι πίσω μας: η πανδημία δεν έχει τελειώσει, και πολλές επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τμήματα της τουριστικής αγοράς που δεν έχουν ακόμη ανακάμψει – όπως τα επαγγελματικά ταξίδια και το MICE – θα συνεχίσουν να υποφέρουν για άγνωστο χρονικό διάστημα. Παρά την πλήρη την αφοσίωση της HOTREC στους μακροπρόθεσμους στόχους της βιωσιμότητας, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της διατήρησης του εργατικού δυναμικού, εντούτοις υπογραμμίζει ότι για την επίτευξη αυτών των στόχων, πρέπει πρώτα και κύρια να διασφαλίσουμε την επιβίωση του κλάδου.

Οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση συμφώνησαν ότι ο κλάδος χρειάζεται επείγουσα οικονομική στήριξη για να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα περιορισμών και μεσοπρόθεσμα στήριξη για την αντιμετώπιση μελλοντικών δυσχερειών και τη διευκόλυνση της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας ο περαιτέρω συντονισμός των μέτρων και των προσπαθειών κατά του Covid-19 σε επίπεδο ΕΕ, με πλήρη δέσμευση και στήριξη όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε.

«Η Γενική μας Συνέλευση πραγματοποιείται σε μια ευαίσθητη περίοδο για τον κλάδο: μετά από δύο χρόνια συνεχών προκλήσεων και στην αρχή ενός άλλου κύματος κορωνοϊού», σχολίασε ο κ. Jens Zimmer Christensen, Πρόεδρος της HOTREC. «Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα εκατομμύρια των επιχειρήσεων, των ΜΜΕ και των εργαζομένων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και αβεβαιότητα. Μάθαμε μέσα από τις δυσκολίες ότι η επαναλειτουργία δεν είναι το ίδιο με την ανάκαμψη»

Σε αυτούς τους καιρούς κρίσης, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την HOTREC να υποδεχτεί επίσημα στις 2 Δεκεμβρίου τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Κύπρου (ΠΑΣΥΞΕ) ως το 46ο μέλος του σε 35 ευρωπαϊκές χώρες. Η κα Marie Audren, Γενική Διευθύντρια της HOTREC, προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την ΠΑΣΥΞΕ στην οικογένεια της HOTREC. Η συμβολή και η τεχνογνωσία της οργάνωσης θα είναι αναμφίβολα πολύτιμες για να βοηθήσουν τον τουρισμό και τη φιλοξενία να ανακάμψουν και να συνεχίσουν να αποτελούν πυλώνα της ευρωπαϊκής οικονομίας, κοινωνίας και πολιτισμού. Στεκόμαστε #TogetherForHospitality. »

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου εορταστικού δείπνου, η HOTREC ανακοίνωσε τους νικητές του βραβείου Gaspart Bonet Foundation ως αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς τους στον κλάδο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr