NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Pfizer: Η αναμνηστική δόση εξουδετερώνει την παραλλαγή Όμικρον

Pfizer: Η αναμνηστική δόση εξουδετερώνει την παραλλαγή Όμικρον
08_12_2021 | 15:00 08_12_2021 | 15:03
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

​Η BioNTech και η Pfizer ανακοίνωσαν ότι οι τρεις δόσεις του εμβολίου τους κατά του COVID-19 μπορούν να εξουδετερώσουν τη νέα παραλλαγή.

Αυτό έδειξε εργαστηριακή δοκιμή, με τις εταιρείες να αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να χορηγήσουν ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο στην όμικρον τον Μάρτιο του 2022, εάν χρειαστεί.

Στην πρώτη επίσημη δήλωση από κατασκευαστή σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της Όμικρον, η BioNTech και η Pfizer ανέφεραν ότι δύο δόσεις εμβολίου είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικά χαμηλότερα εξουδετερωτικά αντισώματα, αλλά ότι μια τρίτη δόση αύξησε τα αντισώματα.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, η αναμνηστική δόση που δόθηκε πριν από ένα μήνα εξουδετέρωσε την παραλλαγή Όμικρον τόσο αποτελεσματικά όσο οι δύο δόσεις καταπολέμησαν τον αρχικό ιό, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα.

«Η διασφάλιση του πλήρους εμβολιασμού όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων με τις δύο πρώτες δόσεις και η χορήγηση αναμνηστικής παραμένει ο καλύτερος τρόπος δράσης για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19», ανέφερε στη δήλωση ο επικεφαλής της Pfizer, Albert Bourla.

Αν και η αναγκαιότητα παραμένει ασαφής, οι εταιρείες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους να φέρουν στην αγορά ένα εμβόλιο COVID-19 ειδικό για την Όμικρον, το οποίο ξεκίνησαν όταν η νέα μετάλλαξη προκάλεσε για πρώτη φορά παγκόσμια ανησυχία μεταξύ των επιστημόνων στις 25 Νοεμβρίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr