NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Ηγεσία & Management
ανάγνωση

Γ. Στεργίου, QBC: Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: Mόδα ή ανάγκη για το επιχειρείν;

Γ. Στεργίου, QBC: Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: Mόδα ή ανάγκη για το επιχειρείν;

Η Γαρυφαλιά Στεργίου, Managing Partner της εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων QBC, μιλάει στο epixeiro.gr για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, το ρόλο τους και την QBC.

Η κα Στεργίου διαθέτει πολυετή εμπειρία στον έλεγχο των επιχειρήσεων και στην εποπτεία των λογιστηρίων.

Στο επάγγελμά μας, ο όρος «συμβουλευτικές υπηρεσίες» χρησιμοποιείται συχνά, αλλά υπάρχει σύγχυση γύρω από τον όρο και το τι σημαίνει στην πραγματικότητα. Όταν ρωτάμε εταιρίες υπηρεσιών ποιες συμβουλευτικές υπηρεσίες προσφέρουν, το φάσμα των απαντήσεων είναι απίστευτα ευρύ και όχι πολύ ξεκάθαρο.

qbc_adv-3.png?mtime=20211209114825#asset:315663

Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρονται στις επιχειρήσεις είναι οι υπηρεσίες που στοχεύουν να καθοδηγήσουν τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς ώστε να εντοπίσουν τα δυνατά σημεία και να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους, προκειμένου να οδηγηθούν στη γρήγορη ανάπτυξή τους. Οι Σύμβουλοι τείνουν να είναι είτε μέντορες επιχειρήσεων είτε φοροτεχνικοί ή ελεγκτές, οι οποίοι παρέχουν στρατηγική και οικονομική καθοδήγηση για να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να εκπονήσουν, να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Λόγω, λοιπόν, των σύγχρονων απαιτήσεων, οι επιχειρήσεις δεν χρειάζονται πλέον μόνο την απλή τήρηση των λογιστικών βιβλίων, αλλά μια ολιστική υποστήριξη και καθοδήγηση για την εδραίωσή τους μπροστά στον ανταγωνισμό.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η επιλογή μιας συμβουλευτικής εταιρίας απαιτεί προσοχή, καθώς εγκυμονεί κινδύνους. Ο κυριότερος κίνδυνος είναι η εστίαση στην τιμή ή στο εμπορικό σήμα κατά την επιλογή συνεργατών. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για παράδειγμα, λόγω της περιορισμένης ρευστότητάς τους, δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο κόστος έναντι της ποιότητας της υπηρεσίας που λαμβάνουν (προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να συμμορφωθούν όλο και περισσότερο στις φορολογικές τους υποχρεώσεις), αγνοώντας όμως τον καταληκτικό ρόλο μιας συμβουλευτικής εταιρίας στη λήψη των σωστών αποφάσεων για το συμφέρον της επιχείρησης τους.

qbc_adv-1.png?mtime=20211209114822#asset:315661

Μία απόφαση επιλογής συνεργατών βασισμένη αποκλειστικά στο χαμηλό κόστος, ενδέχεται να επηρεάσει την οικονομική ευρωστία της επιχείρησης και να θέσει σε κίνδυνο την πορεία της.

qbc_adv-4.png?mtime=20211209114820#asset:315660

Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν, ένας επιχειρηματίας να καταλάβει τη διαφοροποίηση που υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών που λαμβάνει και αυτών που προσφέρονται πραγματικά στην αγορά.

Στην QBC, κατανοώντας πλήρως τις προκλήσεις του σύγχρονου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, παρέχουμε ένα πλήρες πακέτο συμβουλευτικών και παράπλευρων υπηρεσιών, ώστε οι πελάτες μας να ανταποκρίνονται έγκαιρα και αποτελεσματικά στις ανάγκες της αγοράς. Συγκεκριμένα, ο Σύμβουλός μας μελετά την εταιρία, αναλύει τη δομή της και επιστρέφει κάθε φορά με ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσης, πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες της. Αφού κατανοήσει την επιχείρηση και τον τρόπο λειτουργίας της, δίνει μια εξωτερική οπτική για τον τρόπο που θα πρέπει να δράσει ώστε να επιλύσει τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει. Ο Σύμβουλος θα πρέπει μετά τον πρώτο μήνα συνεργασίας με την επιχείρηση να γνωρίζει τα πάντα σχετικά με και να υλοποιεί το επιχειρηματικό του σχέδιο.

qbc_adv-2.png?mtime=20211209114824#asset:315662

Βασικό πλεονέκτημα της QBC είναι η εξαιρετική γνώση του αντικειμένου της, κάτι που την καθιστά ιδιαιτέρα ανταγωνιστική στην αγορά.

Τα μέλη της QBC κατέχουν πολυετή εμπειρία σε εταιρίες ταχείας ανάπτυξης (startups), μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ακόμη και σε μεγάλες επιχειρήσεις με ιδιαίτερα μεγάλους κύκλους εργασιών και πολύπλοκη δομή.

Οι Startups λόγου χάρη, αντιμετωπίζουν προκλήσεις δυσανάλογες του μεγέθους τους. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες όμως, σε συνδυασμό με τις μελέτες για χρηματοδοτήσεις και τις προτάσεις με σκοπό τη βέλτιστη διαχείριση των οικονομικών των νεοφυών επιχειρήσεων, απαντούν στις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής και του μεγέθους τους.

Η ομάδα της QBC έχει συνοδεύσει πολλές startups στο ταξίδι της χρηματοδότησης και της εξέλιξης. Πέρα όμως από τις χρηματοδοτήσεις, τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις, έχουμε τη χαρά να βλέπουμε τους πελάτες μας, αρκετά συχνά, να λαμβάνουν τιμητικά βραβεία για την επιχειρηματική τους δράση, γεγονός για το οποίο αισθανόμαστε και εμείς μεγάλη ικανοποίηση.

Μελλοντικός στόχος της QBC είναι αρχικά όλοι εμείς, σαν ομάδα να είμαστε δίπλα στον πελάτη ουσιαστικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι κάθε φορά, οφείλουμε με ενσυναίσθηση και δεκτικότητα - καίρια χαρακτηριστικά κατά την γνώμη μου, για κάθε ώριμο επαγγελματία - να προσεγγίζουμε τις διαφορετικές απόψεις των πελατών μας, κι έπειτα με κατανόηση στις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες τους, να συμβάλλουμε όλοι μαζί δείχνοντάς τους τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δρόμο προς την πρόοδο της επιχείρησής τους.

Με λίγα λόγια, σκοπός μας είναι να δημιουργούμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ακεραιότητας, εδραιώνοντας βασικές επαγγελματικές αξίες οι οποίες εστιάζουν στην επιτυχία, κι όχι τόσο στο οικονομικό όφελος.

Επιθυμία μας είναι να εξελισσόμαστε και να βελτιωνόμαστε μέσα από την αυτοαξιολόγηση και την ανατροφοδότηση που μας παρέχουν οι πελάτες μας.

Όλοι αυτοί οι στόχοι και οι προτεραιότητες είναι οι αρωγοί στην επαγγελματική μας πορεία μέχρι τώρα και έτσι συνεχίζουμε…!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της QBC μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στο 216 900 7576 ή στην ιστοσελίδα μας, qbc.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr