NEWSFLASH...
The Unkeeper
ανάγνωση

The Unkeeper: Ένα υπερώο δημιουργικότητας

The Unkeeper: Ένα υπερώο δημιουργικότητας

Κάθε φορά που βλέπουμε τις δουλειές της The Loft Creative House σκεφτόμαστε πόσο ωραία διαμάντια έχει η ελληνική διαφήμιση. Τελευταία τους δουλειά για την F2F INSURANCE που κάνει τα ΑΝ της ζωής λιγότερα, για να φανεί η δύναμη και η αυτοπεποίθηση που έχει μέσα της, κάθε γυναίκα. Full Branding ideas για ένα νέο, φιλόδοξο σχήμα που η ασφάλεια σχεδιάζεται από γυναίκες για γυναίκες. Η Loft έχει ένα όνομα βαρύ για την ελληνική διαφήμιση και λέγεται Δήμητρα Νικολαράκου.

Συγχαρητήρια στην εταιρεία της Σάββα για το Gold Award που απέσπασε στα φετινά Εpica Awards, η εταιρεία της είναι η The Newtons Laboratory. Η διάκριση αφορούσε στην κατηγορία «Covid-19 Communications» και την ταινία ««Μάσκα», για το Υπουργείο Υγείας.

Τα Epica Αwards αποτελούν τα μόνα διεθνή βραβεία δημιουργικότητας για το χώρο της διαφήμισης που κρίνουν δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της επικοινωνίας και γι’ αυτό έχουν μεγάλη βαρύτητα. Από τη Ελλάδα συμμετέχει ο αρχισυντάκτης Δημήτρης Τσουκαλάς των Ad Business & Business Today.

Στην shortlist των Epica Awards 2021 είχε συμπεριληφθεί και η AS Strategy, Branding & Communication με το project «Αυγουλάκια» για τη Ζούρας Farm, στην κατηγορία «Packaging Design». Συνολικά στην φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν 18 συμμετοχές από την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕΡ, αναφέρει ότι μετά τον Σταύρο Ψυχάρη και τον Νίκο Θρασυβούλου και ο Πάνος Ψυχάρης καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης, με την ιδιότητα του μέλους της «Βήμα FM Α.Ε.», για τις οφειλές στους εργαζομένους της εταιρείας. Μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν κρίσιμη σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης του ραδιοσταθμού «Βήμα FM» στην πολυετή διαμάχη των εργαζόμενων με τον ιδιοκτήτη του ραδιοσταθμού κ. Μαρινάκη ο οποίος πεισματικά αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης, μέσω της «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.», του 99,75% των μετοχών του πολύπαθου ραδιοσταθμού. Σημειώνουμε εδώ ότι στην «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.» ανήκουν το MEGA, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, MY RADIO, το Πρακτορείο ΑΡΓΟΣ κ.α. Μ.Μ.Ε.

Αρχικά στον κ. Παναγιώτη Ψυχάρη το Γ’ Μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για οφειλές προς τους εργαζόμενους του. Ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης είναι μέλος του, απερχόμενου πλέον, ΔΣ της εταιρείας που έχει τον ραδιοσταθμό και ένας εκ των οποίων ο κ. Μαρινάκης δείχνει ως μέλος του «κακού» ΔΣ του «Βήμα FM» που, όπως λέει, δεν διοικεί ορθά την εταιρεία! Ξεχνά όμως ο κ. Μαρινάκης να αναφερθεί στις δικές του ευθύνες ως κάτοχος του 99,75% των μετοχών της ΙΔΙΑΣ εταιρείας…

Με νέο πρόγραμμα τρέχει στην μπάντα των FM το Δεύτερο 103.7. Έχοντας κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα (25ο στο σύνολο με 4,5%), το «έντεχνο» δημόσιο ραδιόφωνο προχώρησε σε μερικές ανακατατάξεις, κυρίως στο καθημερινό του πρόγραμμα, με τα Σαββατοκύριακα να είναι πιο πολυσυλλεκτικά. Αξίζει να το παρακολουθείς.

Πότε θα σκάσει σαν καρπούζι η εταιρεία παραγωγής - εκδοτική του Νίκου Κοκλώνη (να δείτε που θα πάρει και την τηλεοπτική άδεια που περισσεύει) και ό,τι άλλο είναι, καθώς λίγες μέρες μετά τη σύσταση της θυγατρικής «Barkingwell Progress Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.» που κάνει παραγωγές τηλεοπτικές, την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 2 εκατομμύρια ευρώ. Πού τα βρίσκει, από ποια τράπεζα έχει εγγύηση, ουδείς γνωρίζει και ούτε θα μάθει. Στο μεταξύ το show μουσικής που παρουσιάζει στον ALPHA TV πιο trash πεθαίνεις. Βλέπετε δεν τολμά κανείς να του το πει;

Το θέμα της εθελουσίας των συντακτών της Αυγής είναι καθαρά θέμα πολιτικό και σε δεύτερο βαθμό επιχειρηματικό, θα χρειαστεί στο ΣΥΡΙΖΑ να το δούνε διότι τους θίγει πολιτικά. Η ανακοίνωση των συντακτών λίβελος.

Μάλλον λάθος κίνηση η παραίτηση του Γιάννη Φιλιππάκη από το ΔΣ της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών μέσω επιστολής που έστειλε σημειώνοντας πως «έκλεισε ο κύκλος της ανάμειξής μου στη διοίκηση της Ενώσεως». Όταν είσαι μέσα φέρνεις αποτελέσματα απ’ έξω τίποτα. Οι λόγοι της παραίτησης είναι «η μη παρουσία της ΕΙΗΕΑ στις διαδικασίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού» για την «προσπάθεια που γίνεται να ρυθμιστεί η αγορά της διανομής Τύπου» και η κατάθεση του προέδρου της ΕΙΗΕΑ Αλέξη Σκαναβή στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Πέτσα. «Δυστυχώς ο Πρόεδρος ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε ότι "δεν ξέρει, δεν είδε" αφήνοντας εκτεθειμένα μία σειρά μελών της Ένωσης που είτε έλαβαν, αδίκως, ελάχιστα είτε δεν έλαβαν τίποτα».

Στο μεταξύ τα μέσα του Φιλιππάκη, Δημοκρατία, Εστία, Espresso και newsbreak κάνουν, ίσως, την σκληρότερη και πιο λαϊκίστικη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Ερευνητές από 19 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, με επικεφαλής τον καθηγητή Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιάννη Θεοχάρη του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, δημοσίευσαν μία μελέτη στο περιοδικό "New Media & Society", και ανέλυσαν τα στοιχεία από 17 χώρες (16 της Ευρώπης μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, καθώς και το Ισραήλ), τόσο πριν όσο και στη διάρκεια της πανδημίας. Εξέτασαν τον ρόλο διαφόρων social media (Twitter, Facebook, YouTube κ.ά.) και εφαρμογών όπως το WhatsApp, όσον αφορά τη διασπορά θεωριών συνωμοσίας.

Ο "δείκτης συνωμοσιολογίας" βρίσκεται πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο για τις χώρες την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και το Ισραήλ, σε αντίθεση με χώρες που βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο όπως Αυστρία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία, Βρετανία, ενώ τέσσερις βρίσκονται στον μέσο όρο (Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία). Καθόλου παράξενο αν δεις τι γράφουν ελληνικές εφημερίδες κάθε πρωί ανεξαρτήτου εγκυρότητας.

Ο αριθμός των δημοσιογράφων πίσω από τα κάγκελα φτάνει σε παγκόσμιο υψηλό

Σε νέα ειδική έκθεση του CPJ ο αριθμός των δημοσιογράφων που φυλακίστηκαν σε όλο τον κόσμο σημείωσε άλλο ένα ρεκόρ το 2021. Επικαλούμενοι νέους νόμους για την τεχνολογία και την ασφάλεια, τα κατασταλτικά καθεστώτα από την Ασία μέχρι την Ευρώπη έως την Αφρική κατάστειλαν σκληρά τον ανεξάρτητο Τύπο.

Ήταν μια ιδιαίτερα ζοφερή χρονιά για τους υπερασπιστές της ελευθερίας του Τύπου. Η απογραφή των φυλακών του CPJ το 2021 διαπίστωσε ότι ο αριθμός των ρεπόρτερ που φυλακίστηκαν για τη δουλειά τους σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ 293, από το αναθεωρημένο σύνολο των 280 το 2020. Τουλάχιστον 24 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν λόγω της κάλυψής τους, μέχρι στιγμής, φέτος. Άλλοι 18 πέθαναν σε συνθήκες πολύ σκοτεινές για να εξακριβωθεί εάν ήταν συγκεκριμένοι στόχοι.

Η Κίνα παραμένει η χειρότερη φυλακή των δημοσιογράφων στον κόσμο για τρίτη συνεχή χρονιά, με 50 πίσω από τα κάγκελα. Η Μιανμάρ ανέβηκε στη δεύτερη θέση μετά την καταστολή των μέσων ενημέρωσης που ακολούθησε το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου. Η Αίγυπτος, το Βιετνάμ και η Λευκορωσία, αντίστοιχα, ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr