NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η ελληνική ΟΕΤ στο παγκόσμιας κυκλοφορίας περιοδικό OPE Journal

Η ελληνική ΟΕΤ στο παγκόσμιας κυκλοφορίας περιοδικό OPE Journal

Στο παγκόσμιας κυκλοφορίας περιοδικό για τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη βιομηχανία των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, OPE Journal,παρουσιάζεται η ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies.

Στο άρθρο με τίτλο: « OPV, Έξυπνες Πόλεις & Βιωσιμότητα*» («OPV, Smart Cities & Sustainability», ο product manager της ΟΕΤ Χριστόφορος Βαρλάμης, παρουσιάζει συνοπτικά τα επιτεύγματα της εταιρείας ΟΕΤ, από τα πιο δυναμικά μέλη του Συνδέσμου HOPE-A, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας πρωτοπορίας:

«Η 3η γενιά φωτοβολταϊκών υλοποιείται μέσω οργανικών φωτοβολταϊκών (OPV) τα οποία διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να ενσωματωθούν και να λειτουργήσουν σε ποικίλα περιβάλλοντα και εφαρμογές.

Τα OPV μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εξειδικευμένων αγορών και να επεκτείνουν τις ήδη διαθέσιμες ενεργειακές λύσεις για το IoT, την αυτοκινητοβιομηχανία, τη γεωργία, τα logistics, τα κτίρια και την αστική ανάπτυξη.

Το κύριο πλεονέκτημα των OPV είναι η χρήση τεχνικών εκτύπωσης και υγρής επεξεργασίας για μεγάλης κλίμακας κατασκευές.

Τα τυπωμένα OPV σε εύκαμπτα και διαφανή υποστρώματα μπορούν να προσαρμοστούν σε χρώμα, διαστάσεις και φόρμα, προσφέροντας μοναδικές λύσεις για εξειδικευμένες εφαρμογές.

Organic Electronic Technologies

Η εταιρεία Organic Electronic Technologies P.C (OET) πρωτοστατεί στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση πλήρως τυπωμένων OPV σε εύκαμπτα υποστρώματα.

Η SME υψηλής τεχνολογίας που εδρεύει στην Ελλάδα χρησιμοποιεί την κατασκευή roll-to-roll (R2R) για εκτύπωση μεγάλης περιοχής λειτουργικών οργανικών ηλεκτρονικών και πάνελ OPV.

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογία και τις διεργασίες λεπτής μεμβράνης, η OET έχει αναπτύξει εργαλεία και μεθοδολογίες για την κατασκευή και την ενσωμάτωση των OPV. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία και η μοναδική τεχνογνωσία περιλαμβάνει ποιοτικό έλεγχο των διαδικασιών παραγωγής σε πραγματικό χρόνο, in-line παλμικό λέιζερ και διαχείριση διεργασιών τεχνητής νοημοσύνης με χρήση αναλυτικών αναλύσεων.

Έξυπνος ηλιακός σταθμός στάθμευσης και φόρτισης

Ο έξυπνος ηλιακός σταθμός στάθμευσης και φόρτισης EV της ΟΕΤ που παρουσιάστηκε το 2021, ενσωματώνει την τελευταία γενιά OPV σε ένα διαφανές υλικό κάλυψης που μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια και παράγει ηλεκτρική ενέργεια από άμεσο και έμμεσο φωτισμό.

Αυτά τα πάνελ παράγονται σε εύκαμπτα υποστρώματα, χρησιμοποιώντας τεχνικές εκτύπωσης και επικάλυψης αιχμής, με αποτέλεσμα μια λειτουργική αλλά φιλική προς το περιβάλλον λύση για τη συλλογή ηλιακής ενέργειας.

Ο σταθμός μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλούς αισθητήρες και συστήματα ασύρματων επικοινωνιών για έξυπνες μεταφορές, συνοδευόμενα από CCTV και φωτισμό για την ασφάλεια και την παρακολούθηση του οχήματος.

Το έξυπνο ηλιακό πάρκινγκ μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα έξυπνο δίκτυο για να υποστηρίζει τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και τη λειτουργία υποστηρικτικών συστημάτων».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr