NEWSFLASH...
The Unkeeper
ανάγνωση

The Unkeeper: Η ζωή είναι pop ή είναι ράδιο αρβύλα;

The Unkeeper: Η ζωή είναι pop ή είναι ράδιο αρβύλα;

Στο θέμα των Ράδιο Αρβύλα και του revenge porn ένα έχουμε να πούμε, τα social media στην καλύτερή τους. Το γεγονός αυτό έχει λαβώσει πια την εικόνα του ατσαλάκωτου team των Ράδιο Αρβύλα και σίγουρα από εδώ και πέρα τη σάτιρά τους θα την παρακολουθεί ο τηλεθεατής με άλλο μάτι, από όσους τους μείνουνε. Σίγουρα θα κάνουν κινήσεις να σώσουν την τιμή της εκπομπής, αλλά θα πρέπει να είναι κάτι δραστικό, όσο και η σάτιρά τους. Στον καταιγισμό των ανακοινώσεων δημοσιευμάτων στα social media και φημών ο Κανάκης έβγαλε στον αέρα εκπομπή ξεκινώντας: Η λέξη σοκ έχει αποκτήσει νόημα για εμάς. Το σοκ είναι πιο έντονο κι από στιγμές που χάσαμε δικά μας πρόσωπα. Είμαστε εξοργισμένοι, προδομένοι και χίλια-δυο πράγματα. Είναι πέρα από τη φαντασία μας να συμβαίνει αυτό και να είμαστε κάπου αλλού. Δεν θέλουμε να το ξεχειλώσουμε, να μην γίνουμε κομμάτι του μιντιακού πανηγυριού που έχει ξεκινήσει. Και όντως είναι ένα πανηγύρι από αυτό που γνωρίζουν οι ίδιοι πολύ καλά πως χτυπάνε τα νταούλια.

Στον ANT1 δεν μπορούν να το πιστέψουν διότι θα χάσουν διαφημιστικά έσοδα και κυρίως το lead in για τις Άγριες Μέλισσες.

Άλλη μία ωραία δουλειά των Another Circus: Όταν η Αθήνα έγινε pop. Γέμισε η Αθήνα ροζ στις στάσεις λεωφορείων στους δρόμους και κυρίως στα social media. Το pop είναι το νέο ελληνικό delivery startup, που φαίνεται ότι έχει έρθει για να ταράξει τα νερά. Το πρώτο που κάνει εντύπωση είναι το πολύ τολμηρό branding, δημιουργία της Another Circus.

Τελικά οι προσπάθειες να μην κλείσει το Euronews GR δεν πιάσανε τόπο. Έτσι το Euronews Gr θα είναι διαδικτυακό για ένα έτος. Ήδη οι συντάκτες του ένας μετά τον άλλον ανεβάζουν αποχαιρετιστήρια post! Πληροφορίες λένε ότι η μείωση της χρηματοδότησης του Euronews από την Ε.Ε. σχετίζεται με την πρόθεση της Κομισιόν να λειτουργήσει ήδη από τις αρχές του νέου έτους ένα κοινό «ευρωπαϊκό newsroom», στο οποίο θα συμπράττουν με ειδήσεις 16 εθνικά πρακτορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την εποπτεία του γερμανικού DPA και τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του γαλλικού AFP, του ιταλικού ANSA και του ισπανικού EFE. Άσχημες εξελίξεις.

Από τη Δευτέρα 13/12 η Boussias άλλαξε τον τρόπο αποστολής του DailyFax. Νέα εποχή στην ενημέρωση τελείωσε το pdf που μας είχε συνηθίσει και τώρα μέσω link στο email κατεβάζουμε το newsletter. Άντε με το καλό να φύγει και το συνθετικό FAX.

Καιρός ήταν. Το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, ο αναγνωρισμένος φορέας αυτορρύθμισης στην Ελλάδα εντάσσεται και στο International Council for Ad Self-Regulation (ICAS) και ισχυροποιεί την παρουσία του πέρα και από την ευρωπαϊκή ένωση EASA. Το ICAS είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που προωθεί το υπεύθυνο marketing, μέσω της αυτορρύθμισης στη διαφημιστική αγορά. Μέλη του ICAS είναι 27 φορείς αυτορρύθμισης από όλο τον κόσμο (Β. Αμερική, Ν. Αμερική, Αυστραλία, Ασία, Αφρική και Ευρώπη), μαζί με αντιπροσωπευτικές ενώσεις του κλάδου, όπως το World Federation of Advertisers (WFA), η International Advertising Association (IAA), το European Publishers Council (EPC) και η Global Advertising Lawyers Alliance (GALA). Αλήθεια τα οικονομικά τους πώς πάνε;

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) μοιράζει ευρώ σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του Γ’ Προγράμματος Οικονομικής Αρωγής. θα διαθέσει έως και 50.000 ευρώ ως έκτακτη διανομή με κοινωνικά κριτήρια (Κανονισμός Διανομής, άρθρ. 6). Το ποσό αυτό προέρχεται από δικαιώματα προς διανομή τα οποία δεν εισπράχθηκαν από τους δικαιούχους και παραγράφηκαν μετά την παρέλευση 10 ετών, σύμφωνα με τον ν. 4481/2017. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε τη Δευτέρα 8/11/2021 και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 29/11/2021 (συνολική διάρκεια υποβολής αιτήσεων 3 εβδομάδες).

Τη θυμάστε την TRABAHO LTD; Ήταν να μην τρουπώσει. Χτύπησε και άλλη δουλειά από την ΕΡΤ με αντικείμενο τι άλλο, Υπηρεσίες Διαφήμισης και Μάρκετινγκ με κόστος (χωρίς ΦΠΑ) 59.950 ευρώ.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών η Ροζίτα Σώκου, η οποία είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με κορωνοϊό. Την ανακοίνωση για το θάνατο της Ροζίτας Σώκου έκανε η κόρη της μέσω facebook.

«Οι Απαράδεκτοι», η εμβληματική κωμική σειρά του MEGA που έγραψε τηλεοπτική ιστορία και λατρεύτηκε από το κοινό, επιστρέφουν με τη μετάδοση του χριστουγεννιάτικου και του πρωτοχρονιάτικου επεισοδίου τους την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 1η Ιανουαρίου αντίστοιχα, στις 21:00.

«Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας, σε ηλικία 72 ετών, μετά από μάχη που έδωσε με τον κορωνοιό, νοσηλευόμενος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η ατάκα του Κολομβία του Βαλκανικού Νότου στις ραδιοφωνικές του εκπομπές και η σχέση του με την ΕΥΠ από την επταετία θα μας μείνουν. Είναι από τους συντάκτες που πλούτισαν από τη δημοσιογραφία. Καλό του ταξίδι.

Ένα ιστορικό του «θείου»:

  • Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949 και σπούδασε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας. Από μικρή ηλικία άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Μεσημβρινή», καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ το 1970 μπήκε στο μισθολόγιο της εφημερίδας «Βραδυνή», όπου έκανε τα πρώτα του βήματα ως ρεπόρτερ, αρχικά στο αστυνομικό και εν συνεχεία στο πολιτικό ρεπορτάζ.
  • Στη μακρά δημοσιογραφική του πορεία, που διήρκησε σχεδόν 50 χρόνια, εργάστηκε σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, σε εφημερίδες, σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το 1977 έως το 1988. Διετέλεσε εκδότης των εφημερίδων «Χώρα» και «Ανεξαρτησία» καθώς και του περιοδικού «Crash», ενώ υπήρξε ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «ΚΑΝΑΛΙ 10», από το 2003 έως το 2012. Από τις εκδοτικές του προσπάθειες στο χώρο των ημερήσιων φύλλων ήταν και η επανέκδοση της εφημερίδας «Βραδυνή».
  • Ως πολιτικός σχολιαστής συμμετείχε σε δελτία ειδήσεων διαφόρων τηλεοπτικών σταθμών, όπως του «Alter», του «Extra Channel», του «Action 24», του «Epsilon TV» κ.ά. Παρουσίαζε τις εκπομπές «Χωρίς Αναισθητικό» και «Viva» στον παλιό «ΣΚΑΙ», οι οποίες αργότερα μεταφέρθηκαν στο πρόγραμμα του «ANT1», καθώς και την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» στον νέο «ΣΚΑΙ», ο οποίος επαναλειτούργησε από τη συχνότητα του «SEVEN». Είχε, επίσης, εκπομπές και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στο «ΒΕΡΓΙΝΑ TV» και στο νέο «EPSILON» Θεσσαλονίκης.
  • Διατηρούσε τις δικές του ραδιοφωνικές εκπομπές στους σταθμούς «ΣΚΑΙ», «Παραπολιτικά 90,1 FM», «Real FM», «Ελλάδα 94,3» και στη συνέχεια στο ιντερνετικό ραδιόφωνο «Crash Radio».

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία η παρουσίαση του λευκώματος: «Όταν ο Τύπος έγραφε την Ιστορία του 1821» στη Βιβλιοθήκη «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας της ΕΣΗΕΑ». Όπως «να πνέωσι και να ζώσι». «Το δικαίωμα “να πνέωσι και να ζώσι” είναι εξίσου σημαντικό με το δικαίωμα της έκφρασης του λόγου». Με αυτά τα λόγια ο Παύλος Τσίμας υπογράμμισε τη διαχρονική αξία της ελεύθερης έκφρασης του Τύπου σε κάθε στιγμή του εθνικού μας βίου, συμμετέχοντας σε πάνελ με καταξιωμένους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της διαδικτυακής παρουσίασης του λευκώματος «Όταν ο Τύπος έγραφε την ιστορία του 1821», μια έκδοση – αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στη Βιβλιοθήκη «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας» της ΕΣΗΕΑ.

Νέο ΔΣ στην Ένωση Τεχνικών Τηλεόρασης μετά τις εκλογές, με έντονη παρουσία γυναικών. Πρόεδρος ανέλαβε ο Γιώργος Σκεπετζάκης, γενικός γραμματέας ο Κώστας Πολύζος, αντιπρόεδρος η Δέσποινα Καρτερού, ταμίας η Αλέκα Ζαρκάδα, έφορος η Κατερίνα Καδδά και μέλη οι Κώστας Κυριαζής, Βασίλης Τσολίσος, Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Σκουτάλης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr