NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

Έρχεται κραχ στην εφοδιαστική αλυσίδα το 2022

Έρχεται κραχ στην εφοδιαστική αλυσίδα το 2022

Επιχειρήσεις και αντασφαλιστές ψάχνουν να βρουν πως θα αποτρέψουν το αυξημένο ρίσκο που προκάλεσαν τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και το μοντέλο της πράσινης οικονομίας

Ακόμα και αυτοί που σχεδίασαν το μοντέλο της πράσινης οικονομίας δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τις αποφάσεις τους. Οι Σύνοδοι για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος αποτυγχάνουν, οι στόχοι γίνονται παρά ταύτα πιο αυστηροί, τα περιθώρια ελιγμών στενεύουν με την οικονομία να βρυχάται.

Η διάρκεια του αρνητικού αντίκτυπου από την κλιματική αλλαγή προειδοποιεί η Swiss Re λίγο πριν το κλείσιμο του έτους θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια από τον αντίκτυπο που έχει προκαλέσει ο Covid19.

Ελλείψεις προϊόντων, ακρίβεια και πολύ υψηλός κίνδυνος

Οι φόβοι που εκφράζονταν πριν από ένα περίπου χρόνο για ελλείψεις προϊόντων και πρώτων υλών και που κρίνονταν από ορισμένους στιλιζαρισμένοι και ανυπόστατοι επαληθεύονται με τις πιο δυσμενείς εκδοχές τους. Ο αρνητικός αντίκτυπος των μέτρων και ανακοινώσεων για τον κορωνοϊό οδηγεί σε άνοδο τον πληθωρισμό έχοντας ως αποτέλεσμα τις τεράστιες ελλείψεις σε προϊόντα και πρώτες ύλες.

H Swiss Re είχε ήδη προβλέψει τις δριμύτατες αλλαγές στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλαγές οι οποίες θα προσέθεταν μείγματα κινδύνου, εκθέτοντας τις επιχειρήσεις παγκοσμίως πολύ υψηλά στον κίνδυνο αυτό.

Με βίαιο τρόπο τώρα, σχεδιάζεται η αναδιάρθρωση του μοντέλου λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας, ως επιβάλλουν οι νέες τάσεις με τις αντασφαλιστικές να διερευνούν από την πλευρά τους νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Πίσω από τη κλειδαρότρυπα βλέπουν 63 δισεκατομμύρια πρόσθετα ασφάλιστρα

Από τις μετατροπές που επιχειρούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα, στα ταμεία των αντασφαλιστικών και της ασφαλιστικής αγοράς συνολικά θα προστεθούν περί τα 63 δισεκατομμύρια από ασφάλιστρα, τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η παρουσία των μεγάλων προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα θα παραμείνει και θα είναι έντονα αισθητή και το 2022, επιβραδύνοντας τις οικονομίες και τροφοδοτώντας τον πληθωρισμό . Καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν και επανέρχονται στα κανονικά τους επίπεδα οι αναντιστοιχίες μεταξύ προσφορά ς και ζήτησης σε ένα ευρύ φάσμα εμπορευμάτων από ηλεκτρονικά εξαρτήματα, μέχρι έπιπλα, είδη χάρτου και άλλα αγαθά θα ενταθούν. Οι αναντιστοιχίες θα ενταθούν ακόμα περισσότερο από την έλλειψη κατάλληλου εργατικού δυναμικού

Οι επενδύσεις που σχεδιάζονται να γίνουν σε υποδομές θα αποσυμφορήσουν την κατάσταση, τα αποτελέσματα ωστόσο δεν αρκέσουν για να την εξομαλύνουν. Οι επιχειρήσεις σπεύδουν ταχέως αλλά δεν κατορθώνουν να ανταποκριθούν τις συνθήκες του περιβάλλοντος. ΟΙ διαμαρτυρίες των παραγγελιοδόχων είναι συνεχείς. Επιχειρήσεις, προμηθευτές κα πελάτες καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν και να προσαρμοστούν στους κινδύνους που συνεπάγονται από τη νέα πραγματικότητα.

Χέρι μπήκε από τα μέτρα κατά της πανδημίας και στο πράσινο μοντέλο της οικονομίας

Οι αναδιαρθρώσεις σηματοδοτούν και την στροφή των επιχειρήσεων προς συγκέντρωση των υπηρεσιών σε δικές τους παραγωγικές μονάδες προκειμένου να μειώσουν το κίνδυνο και να αποκτήσουν καλύτερο έλεγχο.

Οι ενέργειες αυτές δεν αναχαιτίζουν τις συνεχιζόμενες αυξήσεις σε τιμές προϊόντων και υπηρεσιών. Εκτός των συνεπειών που έφερε η πανδημία και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της , το νέο μοντέλο απομάκρυνσης των παραγωγικών διαδικασιών του άνθρακα κοστίζει πολύ και οδηγεί σε αυξήσεις τιμών, επιβαρύνοντας μακροπρόθεσμα τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις .

Τα προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας προϋπήρχαν. Τα μέτρα κατά την πανδημίας τα ενίσχυσαν γράφει σε ανάλυση της η Swiss Re. Οι αξιολογήσεις για την αναθεώρηση μοντέλων ασφάλισης έχει ξεκινήσει, ωστόσο το 2020 το ρίσκο θα κινείται με υπερβάλλοντες ρυθμούς .

Οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή θα διαρκέσουν πολύ χειροτερεύοντας το επιδεινωμένο μοντέλο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr