Pfizer & BioNTech συνεργάζονται για mRNA εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα
Η Pfizer και η BioNTech συνεργάζονται για να αναπτύξουν ένα mRNA εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα, ανταγωνιζόμενες το εμβόλιο της GlaxoSmithKline, για την επώδυνη ασθένεια που πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους.
Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία και η γερμανική συνεργάτρια της ελπίζουν να αξιοποιήσουν την επιτυχία τους με το εμβόλιο Covid-19, με την BioNTech να παρέχει την τεχνολογία mRNA και την Pfizer να συνεισφέρει στην έρευνα για τα αντιγόνα.
Ο Mikael Dolsten, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Pfizer, είπε ότι οι δυο εταιρείες συνεχίζουν «μαζί το ταξίδι της ανακάλυψης, προάγοντας την τεχνολογία mRNA για να αντιμετωπιστεί μια άλλη πρόκληση για την υγεία που είναι ώριμη για επιστημονική καινοτομία, με την υποστήριξη του παγκόσμιου κατασκευαστικού μας δικτύου».
Οι κατασκευαστές εμβολίων σπεύδουν να επενδύσουν στην τεχνολογία mRNA, σε έναν αγώνα που θα φέρει τους υφιστάμενους «παίκτες» αντιμέτωπους με νεοεισερχόμενους, όπως η GSK, η οποία συνεργάζεται με τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac.
Πολλές εταιρείες εστιάζουν σε ασθένειες όπου τα υπάρχοντα εμβόλια δεν είναι πολύ αποτελεσματικά, όπως η γρίπη, ή για ασθένειες που δεν υπάρχουν εμβόλια. Ωστόσο, η Pfizer και η BioNTech επέλεξαν να στοχεύσουν τον έρπητα ζωστήρα, για τον οποίο η GSK είχε εγκεκριμένο εμβόλιο το 2017.
Σχολιάστε