NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Αλεξανδρούπολη αλλάζει και γίνεται κόμβος εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών

Η Αλεξανδρούπολη αλλάζει και γίνεται κόμβος εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών

Τεράστια ώθηση στην πόλη της Αλεξανδρούπολης θα δώσει η ιδιωτικοποίηση του λιμένα και η ανακατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Ορμένιο και Διδυμότειχου - Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ο σιδηρόδρομος θα βάλει σε τροχιά τις εμπορευματικές μεταφορές, διασυνδέοντας το λιμάνι με τα σύνορα και την Μαύρη Θάλασσα.

Σε τέσσερις ημέρες από σήμερα, στις 14 Ιανουαρίου θα εκδηλωθεί το αρχικό ενδιαφέρον των επενδυτών για το έργο αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης - Ορμένιο αρχικού προϋπολογισμού 1,07 δισ. ευρώ.

Εκατόν ογδόντα έξι χιλιόμετρα ανακατασκευάζονται. Στα 186 χιλιόμετρα περιλαμβάνονται 15 σιδηροδρομικοί σταθμοί στο τμήμα Αλεξανδρούπολη - Διδυμότειχο και 19 σταθμοί από το Διδυμότειχο μέχρι τα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία.

Σε έκταση 186 χιλιομέτρων το έργο προβλέπει τον διπλασιασμό της γραμμής με διαπλάτυνση ή νέα χάραξη με ηλεκτροκίνηση.

Σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Σημειώνεται ότι στις 23 Δεκεμβρίου 2021 υπεγράφη η σύμβαση προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης η οποία προβλέπει την διοχέτευση της κυκλοφορίας προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολη, το αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, την Εγνατία Οδό προς την Κομοτηνή και την Ξάνθη και άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδος χωρίς να διασχίζουν την πόλη τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Τέσσερα σχήματα βλέπουν το λιμένα της Αλεξανδρούπολης

Στις αρχές Φεβρουαρίου και τέλη Απριλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης με την πώληση του 67% του μεριδίου του λιμένα.

Τέσσερα σχήματα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον : η Quintana Infrastructure & Development, η Κοινοπραξία Cameron SA – Goldair Cargo AE – Bollore Africa Logistics. H κοινοπραξία International Port Investments Alexandroupolis (Black Summit Financial Group, Euroports - EFA Group, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr