NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Κατά 50% το 2021 αυξήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις, κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο

Κατά 50% το 2021 αυξήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις, κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο

​Η Check Point Research (CPR), το τμήμα έρευνας της Check Point Software, αναφέρει πως η τάση αύξησης των κυβερνοεπιθέσεων έφτασε στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών στα τέλη του 2021 μετά την αποκάλυψη της ευπάθειας Log4J, φτάνοντας τις 925 κυβερνοεπιθέσεις την εβδομάδα ανά οργανισμό, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι πιο στοχευμένοι τομείς από τους χάκερς το 2021 παγκοσμίως

  1. Εκπαίδευση/Έρευνα (+75%)
  2. Κυβέρνηση/Στρατός (+47%)
  3. Επικοινωνίες (+51%)
  4. ISP/MSP (67%)
  5. Υγεία (71%)

Πιο στοχευμένες περιοχές

  1. Αφρική (+13%)
  2. Ασία-Ειρηνικός (+25%)
  3. Λατινική Αμερική (+38%)
  4. Ευρώπη (+68%)
  5. Βόρεια Αμερική (+61%)

Όπως σχολίασε ο Omer Dembinsky, Data Research Manager στην Check Point Software: «Οι χάκερς συνεχίζουν να καινοτομούν. Πέρυσι, είδαμε ένα εντυπωσιακό ποσοστό 50% περισσότερων κυβερνοεπιθέσεων ανά εβδομάδα σε εταιρικά δίκτυα σε σύγκριση με το 2020, αυτή είναι μια σημαντική αύξηση. Είδαμε τον αριθμό των κυβερνοεπιθέσεων να κορυφώνεται προς το τέλος του έτους, κυρίως λόγω των προσπαθειών εκμετάλλευσης της ευπάθειας Log4J.

Οι νέες τεχνικές διείσδυσης και οι μέθοδοι αποφυγής έκαναν πολύ πιο εύκολη την εκτέλεση κακόβουλων προθέσεων από τους χάκερ. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι βλέπουμε κάποιους κομβικούς κοινωνικούς κλάδους να εκτοξεύονται στη λίστα με τις περισσότερες επιθέσεις. Οι κλάδοι της εκπαίδευσης, της κυβέρνησης και της υγειονομικής περίθαλψης μπήκαν στη λίστα με τους 5 κλάδους με τις περισσότερες επιθέσεις, παγκοσμίως.

Αναμένω ότι αυτοί οι αριθμοί θα αυξηθούν ενόψει του 2022, καθώς οι χάκερς θα συνεχίσουν να καινοτομούν και να βρίσκουν νέες μεθόδους για την εκτέλεση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, ιδίως ransomware. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πανδημία στον κυβερνοχώρο. Προτρέπω έντονα το κοινό, ιδίως όσους εργάζονται στους τομείς της εκπαίδευσης, της κυβέρνησης και της υγειονομικής περίθαλψης, να μάθουν τα βασικά για το πώς να προστατεύονται. Απλά μέτρα όπως η επιδιόρθωση, η τμηματοποίηση των δικτύων και η εκπαίδευση των εργαζομένων μπορούν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στο να γίνει ο κόσμος ασφαλέστερος».

*Τα στατιστικά στοιχεία και τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται σε αυτή την έκθεση παρουσιάζουν δεδομένα που εντοπίστηκαν από τις τεχνολογίες πρόληψης απειλών της Check Point, που αποθηκεύονται και αναλύονται στο ThreatCloud. Το ThreatCloud παρέχει πληροφορίες για απειλές σε πραγματικό χρόνο που προέρχονται από εκατοντάδες εκατομμύρια αισθητήρες παγκοσμίως, σε δίκτυα, τελικά σημεία και κινητά τηλέφωνα. Το ThreatCloud είναι στην πραγματικότητα η κινητήριος δύναμη πίσω από την ισχύ της Check Point Software για την πρόληψη απειλών, συνδυάζει την ευφυΐα όσον αφορά τις απειλές και τα big date με προηγμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να παρέχει ακριβή πρόληψη σε όλους τους πελάτες της Check Point Software.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr