NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Οι developers κέρδισαν 60 δισ. δολάρια από τo Apple App Store το 2021

Οι developers κέρδισαν 60 δισ. δολάρια από τo Apple App Store το 2021

Η Apple παρουσίασε νέα στοιχεία - ρεκόρ για την ανάπτυξη του App Store το 2021.

Η εταιρεία αναφέρει πως έχει πλέον πληρώσει περισσότερα από 260 δισεκατομμύρια δολάρια σε προγραμματιστές εφαρμογών από την πρώτη κυκλοφορία του App Store το 2008, αριθμός που είναι υψηλότερος από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια που ανέφερε στο τέλος του 2020

Αυτό σημαίνει ότι, μόνο για το 2021, η εταιρεία πλήρωσε στους developers που τοποθετούν τις εφαρμογές τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα της, συνολικά τουλάχιστον 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από τις πληρωμές που αναφέρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκριτικά, η Apple, μέχρι το τέλος του 2019, είχε πληρώσει στους προγραμματιστές συνολικά 155 δισεκατομμύρια δολάρια από το ντεμπούτο του App Store. Το προηγούμενο έτος, είχε πει ότι το ποσό ήταν περίπου 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι οι πληρωμές σε developers αυξήθηκαν κατά 35 εκατομμύρια δολάρια από το 2018 έως το 2019 και στη συνέχεια αυξήθηκαν κατά άλλα 45 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2019 έως το 2020.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple προσάρμοσε τη δομή των προμηθειών της για να μειώσει το τίμημα που λαμβάνει η ίδια, εν μέσω αυξημένου ρυθμιστικού ελέγχου των επιχειρηματικών πρακτικών της, καταγγελιών και αγωγών - συμπεριλαμβανομένης της εν εξελίξει υπόθεσης με την Epic Games.

Με την έναρξη του Προγράμματος Μικρών Επιχειρήσεων που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2020, η εταιρεία μείωσε την προμήθεια της από 30% σε 15% για εφαρμογές που κερδίζουν έως και 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως. Το 2021, απέσυρε επίσης τις προμήθειες για επιλεγμένες εφαρμογές εκδοτών ειδήσεων, εάν αυτοί επέλεγαν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα συνεργατών του Apple News.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr