NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τεχνολογικός κολοσσός λέει στους υπαλλήλους του να εργαστούν από οπουδήποτε

Τεχνολογικός κολοσσός λέει στους υπαλλήλους του να εργαστούν από οπουδήποτε
14_01_2022 | 11:50 14_01_2022 | 17:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η Yahoo Japan είπε στους 8.000 υπαλλήλους της ότι μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε στη χώρα - ακόμη και να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνο για να πάνε στη δουλειά τους, όταν αυτό απαιτείται.

Το πρόγραμμα θα τεθεί σε ισχύ την 1η Απριλίου και θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της εταιρείας να μετακινούνται με αεροπλάνο, κάτι που δεν ήταν προηγουμένως επιλογή.

Το ενενήντα τοις εκατό του προσωπικού της εργάζεται πλέον εξ αποστάσεως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Kentaro Kawabe, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι η συντριπτική πλειονότητα λέει ότι η απόδοσή της έχει παραμείνει σταθερή ή έχει βελτιωθεί στο σπίτι.

«Έτσι, επιτρέπουμε στους υπαλλήλους της Yahoo να ζουν οπουδήποτε στην Ιαπωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι αρνούμαστε τα οφέλη του γραφείου – θα μπορείτε να πάρετε το αεροπλάνο όταν χρειαστεί», πρόσθεσε.

Η Yahoo ορίζει έναν προϋπολογισμό μετακίνησης 150.000 ¥ (περίπου 1.300 δολάρια) το μήνα ανά εργαζόμενο και αίρει το προηγούμενο ημερήσιο όριο. Η προσωπική επικοινωνία θα εξακολουθεί να ενθαρρύνεται, καθώς η πρωτοβουλία στοχεύει επίσης στην ενίσχυση του ηθικού και της ευημερίας, με τις κοινωνικές συγκεντρώσεις να επιδοτούνται.

Η εταιρεία είχε ένα σύστημα απομακρυσμένης εργασίας από το 2014, ωστόσο είχε περιορίσει τον αριθμό των ημερών εργασίας από το σπίτι σε πέντε το μήνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr