NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας θα επενδύσει 76 δισ. δολάρια σε πράσινα έργα

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας θα επενδύσει 76 δισ. δολάρια σε πράσινα έργα

Ο όμιλος με επικεφαλής τον Mukesh Ambani, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ασίας, ανακοίνωσε σχέδια για επένδυση 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έργα καθαρής ενέργειας.

Η Reliance Industries, που ελέγχεται από τον Ambani, έχει υπογράψει συμφωνίες με την πολιτειακή κυβέρνηση του Γκουτζαράτ για συνολική επένδυση 5,96 τρισεκατομμυρίων ρουπιών (81 δισεκατομμύρια δολάρια).

Από αυτά, περίπου 5 τρισεκατομμύρια ρουπίες θα χρησιμοποιηθούν τα επόμενα 15 χρόνια για την κατασκευή έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 100 γιγαβάτ και ενός πράσινου δικτύου υδρογόνου, ενώ 600 δισεκατομμύρια ρουπίες θα διατεθούν σε εργοστάσια που κατασκευάζουν ηλιακές μονάδες, ηλεκτρολύτες υδρογόνου, κυψέλες καυσίμου και μπαταρίες αποθήκευσης.

Το υπόλοιπο ποσό πρόκειται να δαπανηθεί για νέα και υφιστάμενα έργα του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού του δικτύου για υπηρεσίες 5G και της επέκτασης των καταναλωτικών επιχειρήσεων λιανικής.

Η Reliance έχει ήδη «ξεκινήσει τη διαδικασία εντοπισμού γης» για τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει ζητήσει από τη διοίκηση του Γκουτζαράτ 450.000 στρέμματα στην περιοχή Kutch.

Αν και το επενδυτικό σύμφωνο είναι απλώς ένα μνημόνιο κατανόησης, περιγράφει το εύρος των πράσινων φιλοδοξιών του Ambani και είναι ένα μεγάλο βήμα από την επένδυση των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο.

Ο Ambani βρίσκεται στη μέση του μετασχηματισμού της αυτοκρατορίας του που τροφοδοτείται με ορυκτά καύσιμα. στρέφοντας την προς την πράσινη ενέργεια και την ψηφιακή τεχνολογία.

Αυτά τα έργα θα ενισχύσουν επίσης τον στόχο της Reliance να καταστήσει τις δραστηριότητές της ουδέτερες από άνθρακα έως το 2035 - έναν φιλόδοξο στόχο για μια εταιρεία που αντλούσε το 60% των εσόδων της από τη διύλιση πετρελαίου και τα πετροχημικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr