NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πραγματοποιήθηκε η δοκιμή του πλήρως αυτόνομου συστήματος πλοήγησης πλοίων

Πραγματοποιήθηκε η δοκιμή του πλήρως αυτόνομου συστήματος πλοήγησης πλοίων

Η δοκιμή του πρώτου πλήρως αυτόνομου συστήματος πλοήγησης πλοίων στον κόσμο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ιαπωνία.

Ένα μεγάλο επιβατηγό πλοηγήθηκε αυτόνομα σε μια απόσταση 240 χλμ με ταχύτητα 26 κόμβων (48 χλμ/ώρα), πραγματοποιώντας και τις διαδικασίες ελλιμενισμού στο τέλος του ταξιδιού του.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στην επίδειξη αναπτύχθηκε από την Mitsubishi Shipbuilding, θυγατρική του Nippon Foundation, και χρησιμοποιήθηκε στο οχηματαγωγό Soleil της Shin Nihonkai Ferry Somany, μήκους 222 μέτρων.

Η επίδειξη ήταν μέρος έργου του Ιδρύματος Nippon για ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα πλοήγησης σκαφών. Το Nippon Foundation ξεκίνησε το έργο MEGURI 2040 τον Φεβρουάριο του 2020 και σχεδιάζει να δοκιμάσει και να επιδείξει το αυτόνομο σύστημα για τους επόμενους τρεις μήνες.

«Ελπίζω ότι αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη προς πρακτική χρήση. Υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, ωστόσο, και πιστεύω ότι τα σημερινά αποτελέσματα θα αποτελέσουν οδηγό για τη δημιουργία διεθνών κανόνων για πλήρως αυτόνομα πλοία», δήλωσε ο Mitsuyuki Unno, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Nippon.

Η δοκιμή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη πλήρως αυτόνομων συστημάτων πλοήγησης πλοίων που χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Mitsubishi Shipbuilding, Naoki Ueda.

«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τεχνολογίες χρησιμοποιώντας την πολύτιμη γνώση που αποκτήθηκε για την επίτευξη ασφάλειας και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών για τα επιβατηγά πλοία, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των θαλάσσιων μεταφορών στο νησιωτικό έθνος της Ιαπωνίας», πρόσθεσε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr