NEWSFLASH...
Τροχιοδείκτης
ανάγνωση

Η «πράσινη ανάπτυξη» της Noval Property μπαίνει σε προγραμματισμό και υλοποίηση

Η «πράσινη ανάπτυξη» της Noval Property μπαίνει σε προγραμματισμό και υλοποίηση

Το Green Bond Framework οριοθετεί τις δράσεις που δημιουργεί το ομόλογο.

Η Noval Property αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία Real Estate, είναι θυγατρική του ομίλου Viohalco και έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της «πράσινης ανάπτυξης» μέσα από την δημιουργία ενός ισχυρού χαρτοφυλακίου ακινήτων. Η έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 120 εκατ. ευρώ δίνει μία ισχυρότατη κεφαλαιακή ώθηση, όχι μόνο για την διεκδίκηση πολύ αποδοτικών επαγγελματικών ακινήτων και τη δημιουργία άλλων, αλλά για την ανάδειξη του «πράσινου χαρακτήρα» των επενδύσεών της και τη μελλοντική αξιοποίηση των κοινοτικών ενισχύσεων.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης του νέου ομολόγου της Noval Property, ο Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Καπετανάκος, έκανε λόγο για ένα σημαντικό επίτευγμα της εταιρείας, η οποία, αν και μετράει μόλις 2 χρόνια ζωής, έχει καταφέρει να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα.

«Το πράσινο ομόλογο ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ της Noval Property είναι μόλις το τρίτο πράσινο ομόλογο που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μόλις το δεύτερο πράσινο ομόλογο στον κλάδο ακινήτων, ενώ αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη διεύρυνση της πράσινης αγοράς χρεωστικών τίτλων στην Ελλάδα.

Το πράσινο ομόλογο, εκτός από την διαφοροποίηση που επιφέρει στις πηγές χρηματοδότησης της Noval Property, θα υποστηρίξει σημαντικά το επενδυτικό της πρόγραμμα, τόσο στην περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ιδίων ακινήτων, όσο και στην υλοποίηση νέων επενδυτικών ευκαιριών, πάντα με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και προς την κατεύθυνση δημιουργίας πράσινων πιστοποιημένων κτηρίων και αστικών αναπλάσεων με όφελος για τις πόλεις μας και την κοινωνία ευρύτερα» υπογράμμισε ο κ. Καπετανάκος, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Έμφαση στην «πράσινη ανάπτυξη» με κριτήρια ESG, το Green Bond Framework

Άξονες της στρατηγικής είναι αρχικά η ανάπτυξη του ιδίου χαρτοφυλακίου, το οποίο ήδη έχει ακίνητα κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Στο θέμα της πράσινης ανάπτυξης η Noval έχει ήδη φροντίσει ώστε πάνω από το 25% του χαρτοφυλακίου της εταιρίας να είναι πράσινο και σύμφωνο με τα κριτήρια της ESG.

Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, η Noval Property ανακοίνωσε ότι έχει δεσμευτεί:

  • να διαθέσει τα καθαρά έσοδα του Πράσινου Ομολόγου για τη χρηματοδότηση «πράσινων» επενδύσεων, σύμφωνα με τα κριτήρια του Πλαισίου Πράσινου Ομολόγου και εντός του πλαισίου που προδιαγράφει το άρθρο 22 του Ν. 2778/1999,
  • να προχωρήσει στην αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων που συνδέονται με τέτοιες επενδύσεις,
  • να δημιουργήσει Μητρώο Επιλέξιμων Βιώσιμων Έργων, ήτοι έργων τα οποία πληρούν ή σχεδιάζεται να πληρούν ή θα πληρούν τα κριτήρια του Green Bond Framework, το οποίο θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες σχετικές πληροφορίες:
    • Συνοπτικές λεπτομέρειες των επιλέξιμων βιώσιμων έργων/δαπανών για τις οποίες έχει δεσμευθεί το ισοδύναμο ποσό των προσόδων από το Πράσινο Ομόλογο σύμφωνα με το Πλαίσιο Πράσινου Ομολόγου.
    • Συνολικές απαιτούμενες κεφαλαιουχικές δαπάνες ανά επιλέξιμο βιώσιμο έργο.
    • Ποσό της κατανομής που πραγματοποιήθηκε.
    • Οποιοδήποτε αδιάθετο ισοδύναμο ποσό του πράσινου ομολόγου, το οποίο δεν έχει ακόμη δεσμευθεί έναντι επιλέξιμων βιώσιμων έργων/δαπανών.
    • Άλλες απαραίτητες πληροφορίες

για τη σύσταση και λειτουργία Επιτροπής Πράσινου Ομολόγου, προκειμένου για τη διασφάλιση συμμόρφωσης της χρήσης των προσόδων με τις αρχές του Πλαισίου Πράσινου Ομολόγου

Επίσης η διαδικασία απόκτησης νέων ακινήτων βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή για ακίνητα γραφείων, διαμερισμάτων και χώρων αποθήκευσης αξίας άνω των 85 εκατ. Ευρώ. Είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη εγχώρια Επενδυτική Ακινήτων με πάνω από 43 ακίνητα. Από αυτά τα ακίνητα εισοδήματος της εταιρίας, σημαντικό asset αποτελεί το εμπορικό River West καθώς και το «The Orbit» στη Λ. Κηφισίας, το ΙΚΕΑ, το Wyndham Grand και το Mare West στην πόλη της Κορίνθου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr