NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

12 εκατ. θέσεις εργασίας θα χαθούν στην Ευρώπη έως το 2040 λόγω των... ρομπότ

12 εκατ. θέσεις εργασίας θα χαθούν στην Ευρώπη έως το 2040 λόγω των... ρομπότ

​Σε όλη την Ευρώπη, 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα χαθούν έως το 2040 λόγω της υιοθέτησης τεχνολογιών αυτοματισμού, σύμφωνα με την Forrester Research.

Με την πανδημία να αυξάνει την υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις, η περιοχή προβλέπεται να αγκαλιάσει την αυτοματοποίηση για να αντιμετωπίσει τις δημογραφικές της προκλήσεις, σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας.

Μέχρι το 2050, οι πέντε κορυφαίες οικονομίες στην Ευρώπη -Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο- αναμένεται να έχουν 30 εκατομμύρια λιγότερους ανθρώπους σε ηλικία εργασίας.

Η έκθεση αναφέρει, επίσης, ότι οι επενδύσεις στον αυτοματισμό θα έχουν καθοριστικό ρόλο γύρω από το πώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «βλέπουν» την ανταγωνιστικότητά τους.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι μέχρι το 2035, περίπου ένας στους τέσσερις ανθρώπους θα είναι 65 ετών και άνω, από έναν στους 13 το 1950. Έως το 2060, αυτό θα αυξηθεί σε έναν στους τρεις.

Η πράσινη ενέργεια και οι ψηφιακές τεχνολογίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση των θέσεων εργασίας που θα χαθούν λόγω της αυτοματοποίησης, πρόσθεσε η Forrester.

Οι θέσεις εργασίας μέσης ειδίκευσης που αποτελούνται από απλές εργασίες ρουτίνας στο λιανικό εμπόριο, τις υπηρεσίες τροφίμων, τον ελεύθερο χρόνο και τη φιλοξενία, κινδυνεύουν περισσότερο από την αυτοματοποίηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr