NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Pfizer και BioNTech ξεκινούν μελέτη για εμβόλιο που στοχεύει την όμικρον

Pfizer και BioNTech ξεκινούν μελέτη για εμβόλιο που στοχεύει την όμικρον

​Η Pfizer και η BioNTech ξεκίνησαν την Τρίτη μια κλινική μελέτη για να αξιολογήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου που στοχεύει την παραλλαγή όμικρον.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε στο CNBC νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η εταιρεία θα έχει έτοιμο εμβόλιο που στοχεύει την όμικρον μέχρι τον Μάρτιο. Το εμβόλιο θα στοχεύει, επίσης, και τις άλλες παραλλαγές του Covid που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, Ugur Sahin, σημείωσε ότι υπάρχουν αυξανόμενα δεδομένα που υποδεικνύουν ότι η αποτελεσματικότητα του τρέχοντος εμβολίου κατά της λοίμωξης και της ήπιας έως μέτριας νόσου από την όμικρον μειώνεται ταχύτερα σε σύγκριση με προηγούμενα στελέχη του ιού.

Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο που θα παρέχει ανθεκτική προστασία έναντι της όμικρον, είπε ο Sahin σε σχετική δήλωση την Τρίτη.

«Ενώ η τρέχουσα έρευνα και τα δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο δείχνουν ότι οι ενισχυτικές δόσεις συνεχίζουν να παρέχουν υψηλό επίπεδο προστασίας έναντι σοβαρής νόσου και νοσηλείας από την όμικρον, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που αυτή η προστασία εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου και να βοηθήσουμε δυνητικά στην αντιμετώπιση της όμικρον και νέων παραλλαγών στο μέλλον», δήλωσε η Kathrin Jansen, επικεφαλής ανάπτυξης εμβολίων στην Pfizer.

Η κλινική μελέτη της Pfizer και της BioNTech θα αξιολογήσει έως και 1.420 συμμετέχοντες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr