NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ταϊλάνδη θα περιορίσει τη χρήση κρυπτονομισμάτων για πληρωμές

Η Ταϊλάνδη θα περιορίσει τη χρήση κρυπτονομισμάτων για πληρωμές

​Η Τράπεζα της Ταϊλάνδης (BOT), η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας εξέτασαν από κοινού τα οφέλη και τους κινδύνους των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και έκριναν απαραίτητο να ρυθμίσουν τη χρήση τους, ως μέσο πληρωμών για αγαθά και υπηρεσίες, για την αποτροπή πιθανών επιπτώσεων στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και το οικονομικό σύστημα.

Όπως αναφέρεται, υπάρχει η περίπτωση ανάπτυξης μας ευρύτερης υιοθέτησης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για πληρωμές, εκτός από τη χρήση τους ως επένδυση, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και το συνολικό οικονομικό σύστημα.

Η χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με αυτόν τον τρόπο «θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει περαιτέρω κινδύνους για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις μέσω της αστάθειας των τιμών, της κλοπής στον κυβερνοχώρο, της διαρροής προσωπικών δεδομένων ή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες» σημειώνεται σχετικά.

Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους και τις επιπτώσεις, οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας θα εξετάσουν το ενδεχόμενο άσκησης εξουσίας σύμφωνα με τα σχετικά νομικά πλαίσια, για τον περιορισμό της ευρείας υιοθέτησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως μέσου πληρωμών.

Αναμένεται πως θα εκδοθούν περαιτέρω ρυθμιστικές κατευθυντήριες γραμμές για ορισμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Θα ληφθούν υπόψη τα σχόλια από τα σχετικά ενδιαφερόμενα μέρη και το κοινό για τον καθορισμό των κατάλληλων ρυθμιστικών πλαισίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr