NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Putin: Η Ρωσία διαθέτει «ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» στα κρυπτονομίσματα

Putin: Η Ρωσία διαθέτει «ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» στα κρυπτονομίσματα

​Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ζήτησε συναίνεση μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας του και της κεντρικής τράπεζας, μετά την πρόσφατη έκκληση της τελευταίας για πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς της ρωσικής κυβέρνησης την Τετάρτη, ο Putin ζήτησε να σχηματιστεί «κάποιο είδος ομόφωνης γνώμης» μεταξύ της κυβέρνησής του και της Τράπεζας της Ρωσίας, μέσω συζητήσεων στο εγγύς μέλλον.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ζήτησε την πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων σε έκθεσή της την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη την αστάθεια και τη χρήση τους για παράνομες δραστηριότητες.

Το αίτημα της Τράπεζας της Ρωσίας για την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων αντιμετώπισε αντίσταση από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, με το σκεπτικό ότι θα υπονόμευε την τεχνολογική ανάπτυξη του κλάδου.

«Η κεντρική τράπεζα έχει τη δική της θέση. Συνδέεται με το γεγονός ότι η επέκταση αυτού του είδους δραστηριότητας εγκυμονεί ορισμένους κινδύνους και πρώτα απ' όλα για τους πολίτες της χώρας, δεδομένης της υψηλής αστάθειας και ορισμένων άλλων συνιστωσών αυτού του θέματος» είπε ο Putin.

Αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να αντισταθμιστεί με «ορισμένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» που έχει η Ρωσία όσον αφορά στην εξόρυξη, λόγω του πλεονάσματος ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και του «καλά εκπαιδευμένου προσωπικού», σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Η Ρωσία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα εξόρυξης bitcoin στον κόσμο πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα, σύμφωνα με το Κέντρο Εναλλακτικών Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr