NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η HP κερδίζει υπόθεση απάτης πολλών δισεκατομμυρίων για την εξαγορά της Autonomy

Η HP κερδίζει υπόθεση απάτης πολλών δισεκατομμυρίων για την εξαγορά της Autonomy

​Η Hewlett Packard κέρδισε μια υπόθεση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αφορούσε στην εξαγορά μιας βρετανικής εταιρείας λογισμικού.

Η Autonomy, που έχει έδρα το Κέμπριτζ, πουλήθηκε στον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα για 11 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011.

Η HP μήνυσε τον ιδρυτή της Autonomy και τον πρώην οικονομικό διευθυντή, ισχυριζόμενη ότι «φούσκωσαν τεχνητά τα αναφερόμενα έσοδα, την αύξηση των εσόδων και τα μεικτά περιθώρια κέρδους της Autonomy».

Τα συμπεράσματά του δικαστηρίου έρχονται περισσότερα από δύο χρόνια μετά την έναρξη της δίκης, που πιστεύεται ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερες του είδους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο δικαστής είπε ότι το ποσό των αποζημιώσεων που θα καταβληθεί θα διευθετηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η υπουργός Εσωτερικών Priti Patel πρόκειται επίσης να αποφασίσει εάν ο ιδρυτής και επιχειρηματίας της Autonomy, Mike Lynch, θα πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες απάτης σε ξεχωριστή ποινική υπόθεση.

Οι αρχές των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Lynch, ο οποίος αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του, υπερεκτίμησε σκόπιμα την αξία της επιχείρησής του, η οποία ειδικευόταν σε λογισμικό για την ταξινόμηση μεγάλων συνόλων δεδομένων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr