NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα βυθιστεί στον υδάτινο τάφο του το 2030

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα βυθιστεί στον υδάτινο τάφο του το 2030

​Όπως επιβεβαίωσε η NASA, ο ​Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του μέχρι το 2030, προτού κατευθυνθεί προς έναν υδάτινο τάφο, στο πιο απομακρυσμένο σημείο του Ειρηνικού.

Περισσότερα από 30 χρόνια μετά την εκτόξευσή του το 1998, ο ISS θα βγει από την τροχιά του τον Ιανουάριο του 2031, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού της διαστημικής υπηρεσίας.

Μόλις βγει από την τροχιά του, ο διαστημικός σταθμός θα κάνει μια δραματική κάθοδο πριν από την προσγείωση στο Point Nemo, που έχει γίνει γνωστό ως διαστημικό νεκροταφείο.

Η Nasa είπε ότι σχεδιάζει να συνεχίσει τη μελλοντική διαστημική έρευνα αγοράζοντας χώρο και χρόνο για αστροναύτες - επιστήμονες σε εμπορικά διαστημόπλοια.

Ο Robyn Gatens, ο διευθυντής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στα κεντρικά γραφεία της NASA, τόνισε ότι ο τρέχων στόχος του είναι «να θέσει τα θεμέλια για ένα εμπορικό μέλλον στη χαμηλή τροχιά της Γης».

«Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τα διδάγματα και την εμπειρία μας με τον ιδιωτικό τομέα για να τον βοηθήσουμε να αναπτύξει ασφαλείς, αξιόπιστους και οικονομικά αποδοτικούς προορισμούς στο διάστημα», δήλωσε ο Phil McAlister, διευθυντής του Commercial Spaceflight Division της Nasa.

Η NASA εκτίμησε ότι η μετάβαση της διαστημικής της έρευνας από έναν ειδικό διαστημικό σταθμό στην ενοικίαση χώρου σε εμπορικές διαστημικές επιχειρήσεις θα εξοικονομήσει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το 2031.

Ο ISS, περίπου στο μέγεθος ενός αμερικανικού γηπέδου ποδοσφαίρου, περιφέρεται γύρω από τη γη περίπου μία φορά κάθε 90 λεπτά. Βρίσκονται σε αυτόν αστροναύτες από τον Νοέμβριο του 2000.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr