NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Θύμα cyber επίθεσης η ΑΟΝ

Θύμα cyber επίθεσης η ΑΟΝ

Όσο συνεχίζονται ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, θα γίνονται όλο και πιο ισχυρά τα cyber χτυπήματα.

Αδιάτρητοι των «πολεμικών» cyber χτυπημάτων δεν είναι ούτε οι κολοσσιαίοι μεσίτες (αντ)ασφαλίσεων που στο χαρτοφυλάκιο τους έχουν τις καλύτερες στον κόσμο cyber ασφαλιστικές καλύψεις και τους καλύτερους ΙΤ. Τα cyber χτυπήματα και ο cyber πόλεμος δεν έχει σύνορα ούτε αναχαιτίζεται από την απαγόρευση της εναέριας κυκλοφορίας.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2022 η μεσιτική (αντ)ασφαλίσεων ΑΟΝ δέχτηκε cyber χτύπημα σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Στην αναφορά της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κάνει λόγο για χτύπημα μικρής εμβέλειας, το οποίο έχει αντίκτυπο σε περιορισμένο αριθμό συστημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα η ΑΟΝ το χτύπημα δεν έχει προκαλέσει κανένα αντίκτυπο στις λειτουργίες της, προσθέτοντας ότι, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, το χτύπημα δεν αναμένεται να έχει αρνητικές συνέπειες στο επιχειρηματικό της μοντέλο ή στην λειτουργία του τομέα των χρηματοοικονομικών.

Να σημειωθεί ότι τόσο οι ασφαλιστικές όσο και οι αντασφαλιστικές και οι διαμεσολαβούντες διατηρούν στα χαρτοφυλάκια τους πολύ ευαίσθητα δεδομένα τα οποία μπορεί να γίνουν το δόλωμα των ransomware.

Περαιτέρω αυτών, καθώς η Ρωσία συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εισβολής της στην Ουκρανία, οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι επιθέσεις cyber θα ενταθούν. Χαρακτηριστικό του μεγάλου αντίκτυπου που προκαλεί μία cyber επίθεση είναι ότι οι όροι των συμβολαίων είναι παρόμοιοι με τους όρους των συμβολαίων ασφάλισης πολεμικών κινδύνων σύμφωνα με την Russell Group.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr