NEWSFLASH...
ανάγνωση

Έξι σημεία προσοχής για την ασφάλιση των επιχειρήσεων

Έξι σημεία προσοχής για την ασφάλιση των επιχειρήσεων

Ένα από τα θέματα συζήτησης στους κύκλους των Μεσιτών Ασφαλίσεων τα τελευταία 2 χρόνια είναι το ανανεωμένο πλέγμα καλύψεων που απαιτείται να διατηρεί μια επιχείρηση για να εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα κινδύνων.

Η πλειοψηφία των περιπτώσεων στις οποίες επανασχεδιάσαμε την σύνθεση των ασφαλιστικών καλύψεων καταδεικνύουν ελλιπείς ασφαλιστικές παροχές, με τα κυριότερα σημεία να είναι:

1oν Η Υπασφάλιση:

Στις περισσότερες επιχειρήσεις απαιτείται επικαιροποίηση κεφαλαίων καθώς τους τελευταίους μήνες έχουμε μια σημαντική αύξηση των κατασκευαστικών κοστολογίων που υπερβαίνει το 30%. Επίσης, ιδιαιτέρως σημαντικό είναι να υπολογίζεται η παλαιότητα, να προστίθεται ο όρος προστασίας κατά της υπασφάλισης και ιδανικά να υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης σε αξία καινούργιου.

2oν Η Κλιματική Αλλαγή:

Η κλιματική αλλαγή καθιστά επιβεβλημένο να επανυπολογιστούν προσεκτικά οι καλύψεις έναντι φυσικών φαινομένων, να αξιολογηθούν και να μειωθούν οι απαλλαγές, να αναλυθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις και να συμπεριληφθεί η κάλυψη του σεισμού.

3ον Η Προστασία από Κυβερνοεπιθέσεις - Cyber Insurance:

Η μετεξέλιξη της εμπορικής δραστηριότητας, η αύξηση των ηλεκτρονικών καταστημάτων αλλά και η ψηφιοποίηση των συναλλαγών καθιστούν επείγουσα την προσθήκη καλύψεων έναντι κυβερνοεπιθέσεων. Σήμερα οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι δυστυχώς απροστάτευτες.

4ον Οι Αυξανόμενες Ευθύνες:

Οι καλύψεις Αστικής Ευθύνης έναντι Τρίτων καθώς και η εργοδοτική ευθύνη. Συνήθως υποτιμώνται. Ωστόσο, τα κεφάλαια των αποζημιώσεων τις περισσότερες φορές υπερβαίνουν την αξία της ίδιας της επιχείρησης και η εμπειρία υψηλών αποζημιώσεων καθιστούν την κάλυψη ευθυνών αναγκαία για κάθε επιχειρηματία.

5ον Η Απώλεια Κερδών:

H διακοπή των εργασιών μιας επιχείρησης συνεπεία επέλευσης ενός εκ των ασφαλισμένων κινδύνων δεν συνεπάγεται ότι διακόπτονται και οι πάγιες δαπάνες της. Η κάλυψη των δαπανών, αλλά και η απώλεια των κερδών είναι μία από τις συχνές ελλείψεις των συμβολαίων περιουσίας.

6ον Τα λάθη διοίκησης:

Οι ζημιές συνεπεία διοικητικών λαθών η παραλείψεων στελεχών της επιχείρησης συνιστούν ένα ευρύ πλαίσιο απειλών. Ο σχεδιασμός προστασίας είναι απαραίτητος σε κάθε σύγχρονο ασφαλιστικό κάλυμμα.

Είναι κατανοητό ότι η ύπαρξη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου δεν σημαίνει αυτόματα την πλήρη εξασφάλιση μιας επιχείρησης. Σε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και απειλητικό επιχειρηματικό περιβάλλον η επιλογή του έμπειρου επαγγελματία Μεσίτη Ασφαλίσεων, θα παρέχει την επαρκή ανάλυση των κινδύνων, το σωστό πλάνο διαχείρισης καθώς και το βέλτιστο ασφαλιστικό σχήμα.

Έτσι η επιχειρηματική προσπάθεια προστατεύεται αποτελεσματικά, ενώ η ενδεχόμενη αποζημίωση απλοποιείται. Οι κίνδυνοι έχουν αλλάξει, δεν αρκεί μια απλή τυπική ασφαλιστική κάλυψη, αλλά χρειάζεται επαγγελματικός σχεδιασμός από έμπειρους διαμεσολαβητές, ώστε να καλύπτεται οτιδήποτε απειλεί τον σύγχρονο επιχειρηματία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr