NEWSFLASH...
ανάγνωση

Πιο προσιτή η ασφάλιση στις ΜμΕ με κίνητρα και περισσότερο στόχευση

Πιο προσιτή η ασφάλιση στις ΜμΕ με κίνητρα και περισσότερο στόχευση

Για τις επιχειρήσεις η ιδιωτική ασφάλιση συνιστά μια πράξη εξασφάλισης των περιουσιακών τους στοιχείων (κτιριακές εγκατάστασης, εξοπλισμός κ.λπ.) έναντι απρόβλεπτων γεγονότων και ως εκ τούτου περιορισμού του ρίσκου που, εκ των πραγμάτων, εμπεριέχεται σε κάθε επιχειρηματικό εγχείρημα.

Από την άλλη μεριά αποτελεί και μια πράξη ευθύνης έναντι των πελατών και των εργαζομένων τους, καθώς είναι γνωστές οι σοβαρές επιπτώσεις σε περίπτωση ατυχήματος.

Η οικονομική δυσπραγία καθορίζει τις αποφάσεις των πολύ μικρών επιχειρήσεων

Στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι πιο διαδεδομένες ασφαλίσεις είναι της αστικής ευθύνης και της περιουσίας. Ωστόσο, όπως έχει προκύψει και από έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών, τα 2/3 των επιχειρήσεων δεν είναι ασφαλισμένα. Αυτό από τη μια μεριά οφείλεται στην οικονομική δυσπραγία και από την άλλη στην έλλειψη ενημέρωσης. Στη παρούσα, μάλιστα, συγκυρία όπου η πανδημική κρίση σε συνδυασμό με την υπέρμετρη αύξηση των τιμών ενέργειας έχουν επηρεάσει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις η οικονομική αδυναμία που αντιμετωπίζουν και παράλληλα η συσσώρευση υποχρεώσεων καθορίζουν τις αποφάσεις τους.

Να γίνει πιο προσιτή η ασφάλιση στις μικρές επιχειρήσεις

Σε κάθε ωστόσο περίπτωση, και ανεξάρτητα από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί τα ζητούμενα παραμένουν. Χρειάζεται να θεσπιστούν κίνητρα ασφάλισης που να συνδέονται με εκπτώσεις στη φορολογία, ώστε να δείξουν περισσότερο ενδιαφέρον οι επιχειρήσεις και παράλληλα να γίνει πιο προσιτή η ασφάλιση ιδιαίτερα για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Και βέβαια χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση με ευρύτερη όμως στόχευση ώστε να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν όχι μόνο η έλλειψη γνώσης για συγκεκριμένα ασφαλιστικά προϊόντα, αλλά, κυρίως, η χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση που διαχρονικά παρατηρείται στη χώρα μας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr