NEWSFLASH...
ανάγνωση

Αναδιαμόρφωση Μοντέλου Εργασίας, ο διττός ρόλος του ασφαλιστικού συμβόλου

Αναδιαμόρφωση Μοντέλου Εργασίας, ο διττός ρόλος του ασφαλιστικού συμβόλου

Είναι γεγονός ότι καλούμαστε να εργαστούμε σε πρωτοφανείς συνθήκες. Ο ασφαλιστικός κλάδος βάλλεται από πληθώρα αλλαγών σε όλα τα επίπεδα.

Σε αβέβαιες συνθήκες, οι επιλογές είναι δύο: α) θα επιλέξεις να σωθείς ή β) θα επιλέξεις να ακμάσεις. Όσο δύσκολο και να ακούγεται, οφείλεις να προσαρμοστείς ταχύτατα.

Συγκεκριμένα, σταματήσαμε από τα μέσα της πανδημίας να χρησιμοποιούμε τη λέξη «αλλαγή» καθώς υπονοεί μία πρόσκαιρη αλλαγή πριν επιστρέψουμε στην «κανονικότητα». Αντιθέτως αρχίσαμε να υιοθετούμε στην ομάδα μας τη λέξη «εξέλιξη», τη φυσική διαδικασία ανάπτυξης υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το 70% των επιχειρήσεων απέτυχε στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Τους τελευταίους 18 μήνες τα μεγαλύτερα γραφεία έρευνας και συμβουλευτικών υπηρεσιών, επιβεβαιώνουν ότι το 70% των επιχειρήσεων απέτυχαν στη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Σημειώθηκε μία τεράστια επιτάχυνση στην υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. Αυτός ο μετασχηματισμός διαταράσσει το στρατηγικό σχεδιασμό κάθε επιχείρησης.

Εξελίσσονται οι προσδοκίες των πελατών, ο ασφαλιστής, επιχειρηματίας και σύμβουλος

Ταυτόχρονα οι προσδοκίες των πελατών μεταβάλλονται συνεχώς και οι ηγεσίες των επιχειρήσεων καλούνται να απαντήσουν άμεσα με προτεραιότητα σε επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, καινοτόμα εργαλεία και τακτικές που οδηγούν σε ουσιαστική απόδοση επένδυσης (ROI). Αυτό που μας διδάσκει η πανδημία είναι ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τον μετασχηματισμό, δεν ήταν οικονομικό ή τεχνολογικό, αλλά η αντίσταση στην αλλαγή από πλευράς ηγεσίας και «συνήθειας». Δεν καλείσαι απλά να αντιδράσεις, αλλά να αξιοποιήσεις την δυναμική της υπάρχουσας κατάστασης.

Ο ρόλος μας είναι διττός. Εκτός του ότι είμαστε επιχειρηματίεςs, είμαστε και Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι. Εμείς επιλέξαμε, σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη, να επικεντρωθούμε, εκτός των τεχνολογικών αναβαθμίσεων, σε βέλτιστες πρακτικές εστιάζοντας σε τρείς άξονες:

  1. Βελτίωση της ετοιμότητας για Αλλαγή.
  2. Επέκταση της ικανότητάς μας να διαχειριζόμαστε την αλλαγή.
  3. Υιοθέτηση μιας νοοτροπίας που μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε και να προβλέψουμε την αλλαγή.

Πώς οι ασφαλιστές ελαχιστοποιούν το άγνωστο

Όπως προείπαμε, είδαμε την αλλαγή σαν μια ευκαιρία ανάπτυξης. Η σύγχρονη τεχνολογία σήμερα παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να πειραματιστούμε με διάφορες μεθόδους και να κάνουμε λάθη που δεν μας ζημιώνουν οικονομικά, αλλά συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση του αγνώστου. Και αυτό γιατί μπορούμε να τα αντιληφθούμε γρήγορα. Στην αρχή της πανδημίας, όταν δόθηκε η κρατική εντολή να κλείσουμε τα γραφεία μας, η ομάδα μας ήταν έτοιμη να εργαστεί εξ αποστάσεως.

Και αυτό συνέβη επειδή είχαμε ήδη υιοθετήσει εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τους συνεργάτες για να διευκολύνουμε όσους διέμεναν απομακρυσμένα και είχαμε εγκαταστήσει ένα πλήρως λειτουργικό «ηλεκτρονικό γραφείο» προ πανδημίας, ώστε οι συνεργάτες μας να έχουν πρόσβαση στο πελατολόγιο τους ανά πάση στιγμή για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ασφαλιζομένων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr