NEWSFLASH...
ανάγνωση

AIG: Η εστίαση και ο ιδιοκτήτης ασφαλίζονται - Πότε ο κίνδυνος δεν ασφαλίζεται

AIG: Η εστίαση και ο ιδιοκτήτης ασφαλίζονται - Πότε ο κίνδυνος δεν ασφαλίζεται

Παράλληλα με τις αλλαγές που συντελούνται στο επιχειρηματικό περιβάλλον αλλάζουν και οι κίνδυνοι για μια επιχείρηση. Επιχειρήσεις και επαγγελματίες, για παράδειγμα που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, ενέχουν περισσότερους κινδύνους μετά από δύο lockdown και έτσι έχουν να αναλαμβάνουν σημαντικές υποχρεώσεις και συγκεκριμένες ευθύνες έναντι εργαζομένων, πελατών, προμηθευτών, μετόχων, ακόμη και έναντι του περιβάλλοντος.

Τούτων δοθέντων είναι επιτακτική η ανάγκη για μία επιχείρηση και ειδικά για μια επιχείρηση που έχει παρουσία στον τομέα της εστίασης, να θωρακίσει τα περιουσιακά της στοιχεία με ένα ασφαλιστικό προϊόν που να της παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερες καλύψεις, τόσο έναντι κινδύνων φυσικών καταστροφών (φωτιά, πλημμύρα, θύελλα, σεισμό), όσο και από οποιαδήποτε άλλο απρόβλεπτο, τυχαία και αιφνίδιο περιστατικό που θα προκαλέσει ζημιά στην επιχείρηση και θα την αναγκάσει να προβεί σε επιπλέον έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι, κανένας κίνδυνος δεν ασφαλίζεται όταν έχει ήδη συμβεί. Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση δεν διασφαλίζεται μετά από μία φωτιά, έναν σεισμό, ή μία πλημμύρα. Η ανασφάλιστη επιχείρηση δεν μπορεί να αποζημιωθεί για να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές που είχε.

Η φωτιά μπορεί να είναι πάντα η κυριότερη απειλή, αλλά ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα δεν μπορεί να μείνει μόνο εκεί, σύμφωνα με την AIG. Η ανάγκη προστασίας των περιουσιακών στοιχείων, αλλά και της λειτουργίας των επιχειρήσεων από παράγοντες εσωτερικούς (λειτουργία, συντήρηση ή έλλειψή της, είδος εργασιών, κ.ά.) και/ή εξωτερικούς που μπορούν να προκαλέσουν ζημίες σε περιουσιακά στοιχεία, αλλά και να συντελέσουν στη διακοπή της λειτουργίας τους με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων.

Ασφάλεια φυσικών καταστροφών

Τα προγράμματα ασφάλειας επιχείρησης περιλαμβάνουν ένα εύρος καλύψεων που αφορούν τόσο την προστασία της επιχείρησης από πυρκαγιά, όσο και από φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες, θύελλες, καταιγίδες, χιόνι, χαλάζι, παγετό.

Ασφάλεια «Κατά παντός Κινδύνου»

Τα ασφαλιστήρια «Κατά Παντός Κινδύνου», είναι ίσως ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην ασφάλιση. Παρέχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη από οποιονδήποτε κίνδυνο, με μοναδικές εξαιρέσεις εκείνες που ρητά αναφέρονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και που ουσιαστικά είναι κίνδυνοι που ασφαλιστικά δεν καλύπτονται (π.χ. επίταξη λόγω πολέμου, πυρηνική ενέργεια, φυσιολογική φθορά, ελαττωματικό προϊόν ή ακόμα και ο δόλος από πλευράς του ιδιοκτήτη).

Διαφέρει από τα παραδοσιακά προγράμματα Κατονομαζόμενων Κινδύνων διότι η κάλυψη δεν περιορίζεται μόνο στις καλύψεις που αναγράφονται στο συμβόλαιο, αλλά καλύπτεται ό,τι δεν εξαιρείται από τους όρους του προγράμματος.

Μεταξύ άλλων παρέχονται καλύψεις αλλοίωσης τροφίμων, συνεπεία διακοπής παροχής του ρεύματος λόγω καλυπτόμενου κινδύνου ή λόγω διακοπής παροχής ενέργειας / ισχύος της εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας (για πάνω από 12 ώρες), επιδοματική κάλυψη διακοπής εργασιών, συμπληρωματικά έξοδα, κάλυψη περιουσιακών στοιχείων στο ύπαιθρο κ.λπ.

Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης – ευθύνες από τροφική δηλητηρίαση

Στις μεταβαλλόμενες συνθήκες των κινδύνων Αστικής Ευθύνης, καλύπτοντας τη Γενική Αστική Ευθύνη της επιχείρησης για σωματικές βλάβες ή / και υλικές ζημίες προς τρίτους από τη λειτουργία των χώρων της επιχείρησης με επέκταση για τροφική δηλητηρίαση, καλύπτεται η Εργοδοτική Ευθύνη προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης και η Αστική Ευθύνη Προϊόντος από τα προϊόντα που πουλάει η επιχείρηση στον τελικό καταναλωτή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr