NEWSFLASH...
ανάγνωση

Διακοπή επιχειρησιακών λειτουργιών: Πώς θα πληρωθούν μισθοί, δάνεια και άλλες υποχρεώσεις;

Διακοπή επιχειρησιακών λειτουργιών: Πώς θα πληρωθούν μισθοί, δάνεια και άλλες υποχρεώσεις;

Η ασφάλιση της διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών, συνδέεται ασφαλιστικά με την υλική ζημιά που υφίσταται μια επιχείρηση (λόγω πυρκαγιάς, σεισμού, φυσικών φαινομένων).

Σε περιπτώσεις όπου επέρχονται τέτοιου είδους κίνδυνοι, και για το διάστημα που εύλογα απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών, έρχεται η κάλυψη «Απώλειας Εισοδήματος» να αναπληρώσει τόσο τα σταθερά έξοδα της επιχείρησης (μισθοί, δάνεια, υποχρεώσεις) όσο και την απώλεια στον κύκλο εργασιών που έχει ο ασφαλιζόμενος.

Βασική προϋπόθεση να υπάρχει ζημιά στην περιουσία από κίνδυνο που ασφαλίζεται

Βασική προϋπόθεση αυτής της ασφάλισης είναι να υπάρχει ζημιά στην περιουσία από κίνδυνο που ασφαλίζεται, και επιπλέον με την συνδρομή του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή να έχει γίνει σωστή εκτίμηση του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου Απώλειας Εισοδήματος στο στάδιο της σύναψης του ασφαλιστηρίου. Αυτό προϋποθέτει την πλήρη απεικόνιση των οικονομικών του μεγεθών από τον υποψήφιο ασφαλιζόμενο με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το λογιστήριο του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας περίπτωσης, είναι η καταστροφική πυρκαγιά σε μεγάλο εργοστάσιο μπαταριών το 2018 στην Βόρεια Ελλάδα, όπου με τη συνεργασία των ασφαλιστικών εταιρειών που συμμετείχαν στην ασφάλιση του, σε πολύ σύντομο διάστημα (αναλογικά με το μέγεθος της καταστροφής) η μονάδα άμεσα μπήκε εκ νέου σε λειτουργία, και τελικά είχε πολύ μικρό αντίκτυπο στα οικονομικά μεγέθη της.

Εάν δεν είχε προνοήσει ο επιχειρηματίας ή δεν είχε αφουγκραστεί την σχετική πρόταση του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή που συνεργάζεται, είναι απολύτως βέβαιο ότι μετά την ζημιά αυτή το οικονομικό μέλλον της επιχείρησης θα ήταν πολύ πιο δυσχερές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr